Cisco återtar topplaceringen som Irlands bästa stora arbetsplats

Cisco återtog topplatsen för bästa stora arbetsplats, medan Cloudera och Konversational var vinnare i de andra kategorierna.

The Great Place to Work Institute har avslöjat sin 2024-utgåva av de bästa arbetsplatserna i Irland, med några välbekanta vetenskapsteknikföretag som dyker upp.

Rapporten, som genomförs i samarbete med The Irish Times, är uppdelad i tre kategorier: bästa stora arbetsplatser, som består av mer än 301 anställda; bästa medelstora arbetsplatser, som har mellan 101 och 300 anställda; och bästa små arbetsplatser, som har mellan 20 och 100 anställda. 120 företag fanns med på årets lista, som sammanställdes från en undersökning som skickades ut till över 65 000 anställda.

I topp på listan över de bästa stora arbetsplatserna i år var Cisco, som tidigare var nummer ett 2021 och 2022 innan det avsattes av version 1 förra året. Det här är Ciscos 11:e år på listan över bästa arbetsplatser. Det fick sällskap av ett antal andra STEM-företag som mjukvaruplattformen Qualtrics, IT-företaget ServiceNow Ireland, läkemedelsföretaget Abbvie Ireland och ingenjörsföretaget LotusWorks. Förra årets bästa arbetsplats Version 1 fanns inte med på årets lista.

Mjukvaruföretaget Cloudera sköt till toppen av den medelstora arbetsplatslistan i år och gick om förra årets vinnare Distilled, som tog en tredje plats efter förnybara energiföretaget Statkraft Ireland. Andra anmärkningsvärda sci-tech-företag som gjorde listan inkluderar WP Engine Ireland, Cadence, Tekenable och Liberty IT.

Kundarbetsflödesföretaget Konversational tog hem titeln Irlands bästa lilla arbetsplats i sitt första framträdande på listan, följt av teknikföretaget Supernode på andra plats. De fick sällskap på listan av ett antal teknikföretag som ESRI Ireland, Towercom, OpenMind Networks, Origina, Serosep, SHR Group, Agilent Technologies och Propylon.

I förordet till årets rapport sa Great Place to Work VD Cathal Divilly att ”förtroende och fantastiska arbetsplatser går hand i hand”.

”Bland de bästa arbetsplatserna i år har vi sett ett verkligt engagemang för att bygga det förtroendet som omfattar allt det innebär att vara stor.”

Divilly erkände vikten av mångfald och bra ledarskap för att skapa en blomstrande arbetsplatskultur. ”Det handlar om att skapa en arbetsplats där alla känner sig värderade, oavsett vem de är eller var de kommer ifrån, att odla en inkluderande, stödjande och positiv arbetsmiljö där varje individ känner sig respekterad och ges lika möjligheter till tillväxt och framgång.

”Trots allt, medan förtroende ger bränsle till affärsresultat, accelererar ”för alla” det.”

Han hyllade också energibranschens veteran Dr Eddie O’Connor som dog i början av januari, och berömde hans ”inspirerande arbete tillsammans med engagemang för att leda team som kunde leverera det bästa i branschen”, vilket Divilly sa var ”oöverträffad”.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.