7 arbetsplatshälsoplattformar du bör känna till

Att skydda anställdas välbefinnande är avgörande för arbetstagarnas framtida hälsa. Här är en lista med sju digitala verktyg som kan hjälpa till att uppnå detta mål.

Det finns många digitala verktyg för anställdas välbefinnande på marknaden, så det var svårt att hålla den här listan nere på bara sju plattformar. Vi ansåg att det var viktigt att inkludera några internationella välkända verktyg som Headspace tillsammans med verktyg gjorda av irländska nystartade företag som Kota (tidigare känd som Yonder).

Headspace

Om du går vidare till Headspace-webbplatsen och scrollar ner på startsidan till det finstilta i slutet hittar du en länk till Headspace for Work. Klicka på den så kommer du till Headspaces arbetsgivarguide.

Den här webbplatsen liknar den vanliga Headspace, ett webbaserat verktyg och app som ger guidade meditationer, fokusmusik, sömnljud och andra resurser utformade för att lugna och centrera människor.

Men den har också extra verktyg för medarbetarnas engagemang som leds av kliniker. Beroende på en organisations behov inkluderar dessa allt från mindfulness, sömn- och fokusövningar till obegränsad mentalvårdscoachning och psykiatritjänster.

Det finns också informationsresurser och webbseminarier för arbetsgivare för att lära sig hur de kan ge stöd till sina team.

Kara Connect

Kara Connect har sitt huvudkontor i den isländska huvudstaden Reykjavík och är ett hälsoteknologiskt företag som är specialiserat på anställdas psykiska välbefinnande.

Den har ett utpräglat nordiskt förhållningssätt till välbefinnande, men det har många internationella användare med nätverk från hela världen. På dess webbplats kommer du att se vittnesmål från irländska användare.

Dess nav för välbefinnande är konfidentiellt och stöds av expertis hos kliniska rådgivare. Tidigare i år pratade vi med Kara Connects vd, Thorbjorg ’Tobba’ Helga Vigfusdottir, om hur företaget fungerar.

Kota (tidigare Yonder)

Även om det inte är en plattform för anställdas välbefinnande i strikta bemärkelse, är Kota en irländsk start-up som har något av ett hälsofokus så vi bestämde oss för att inkludera det.

Den tidigare SiliconRepublic.com Start-up of The Week började som Yonder 2022 innan den nyligen bytte namn till Kota.

Det är en plattform för sjukförsäkring och pensionsförmåner för anställda, och den syftar till att ge anställda och arbetsgivare en enda väg att automatisera och spåra alla dessa behov. Den samlade nyligen in en finansieringsrunda på 5 miljoner euro ledd av EQT Ventures och den har planer på att ytterligare utöka de tjänster som den tillhandahåller, särskilt inom områdena sjuk- och livförsäkring.

Saol

Saol, från det irländska språket ordet för livet, är skapat av den olympiske idrottaren Derval O’Rourke och hennes affärspartner Greg O’Gorman.

Duon skapade rubriker nyligen med Saol när de säkrade €200 000 i finansiering från Enterprise Ireland.

Sonder

Sonders tekniska plattform för anställdas välbefinnande tillhandahåller en rad olika tjänster till anställda samt datainsikter för ledare så att de bättre kan spåra hur deras team gör.

Den erbjuder svar på begäran och omedelbar vård och support.

Dess webbplats säger att den hanterar allt från brännskador till utbrändhet, vilket betyder att den inte bara är specialiserad på mentalt och känslomässigt välbefinnande utan också på medicinska frågor och säkerhet på arbetsplatsen.

Go1 (tidigare Talivest)

När Cork HR-programvarutillverkaren Talivest förvärvades av det australiensiska företaget Go1 i juli 2022 blev det en del av företaget och varumärket Talivest upphörde att existera. Men Talivests tjänster blev en del av Go1.

Företaget utnyttjade Talivests medarbetarfokus för att integrera med sina egna L&D-tjänster; det samarbetar med mer än 250 leverantörer för att tillhandahålla kurser i välmående och personlig utveckling för anställda över hela världen.

Arbetsmänniska

Plattformen för medarbetarupplevelse och engagemang är mycket fokuserad på välbefinnande – särskilt i sammanhanget med hur innehållsarbetare är i sina jobb.

Med huvudkontor mellan Dublin och USA, vänder sig Workhumans tjänster till en internationell kundbas. Det hjälper team att bygga positiva arbetsplatskulturer, belöna anställda och spåra deras framsteg när de gör det.