9 amerikanska företag anställer i Irland just nu

Om du letar efter en ny roll finns det ett antal amerikanska företag med bas i Irland som vill utöka sin arbetsstyrka.

Irland är basen för ett brett utbud av USA-grundade teknikföretag, som erbjuder en mångsidig katalog av nya och intressanta jobbmöjligheter.

Under de senaste åren har regionen etablerat sig som ett starkt nav från vilket amerikanska företag kan koordinera europeiska verksamheter, till stor del tack vare den höga utbildningsnivån, fördelen med att tala engelska som primärspråk och en gynnsam skattemiljö.

Om du vill hoppa tillbaka till arbetskraften, eller om du vill gå vidare från ditt nuvarande jobb, anställer följande amerikanska företag i Irland just nu.

Amazon

Detaljhandelsjätte och teknikföretag Amazon har en betydande närvaro på Irland, med lokaler i Cork, Dublin och Drogheda som sysselsätter mer än 6 500 personer.

Plattformen har investerat mer än 17 miljarder euro i Irland sedan 2020, och Amazon Web Services (AWS) investering i molninfrastruktur har utökat Irlands ekonomiska produktion med nästan 11,4 miljarder euro under det senaste decenniet.

Det finns ett antal roller tillgängliga i företaget för proffs baserade i Irland, inom områden som mjukvaruutvecklingsteknik, säkerhetsoperationer och nätstrategihantering för infrastrukturenergiteamet.

Äpple

Amerikansk multinationell Äpple har haft en irländsk anläggning i Co Cork sedan 80-talet och har mer än 6 000 anställda. Alla som är intresserade av att arbeta i Apples Cork-lokaler kan söka en av de tjänster som för närvarande är öppna inom maskininlärning och AI.

Fidelity-investeringar

Med sitt huvudkontor i Boston Fidelity-investeringar rekryterar för närvarande för ett antal roller baserade från Dublin och Galways lokaler. Företaget har lagt ut en efterlysning av yrkesverksamma inom mjukvaruteknik, full-stack-teknik, HR-analys och ekonomi.

HP

HPsom har sitt huvudkontor i Kalifornien, har ett kontor i Dublin, Irland och vill fylla en position som kommersiell kontoansvarig.

Intel

Intel har investerat mer än 30 miljarder euro i sin irländska verksamhet för att skapa Europas mest avancerade industricampus och har för närvarande 4 900 anställda. Det finns två lokaler på Irland, i Co Clare och Co Kildare och för närvarande finns det en rad nya möjligheter för arbetssökande.

I synnerhet finns det ett antal ingenjörstjänster lediga, till exempel inom silikondesign, AI-ramverk och DevOps.

Mastercard

Mastercards Det enda europeiska tekniska navet är baserat i Dublin, Irland och vill för närvarande lägga till teamet på flera avdelningar. Arbetssökande som är skickliga inom områdena innehållsstrategianalys, projektledning, databasadministration och mjukvaruteknik kan ansöka.

Meta

Sociala medier och teknikplattform Meta öppnade sin första plats i Irland 2009 med ett team på 25 personer. Det finns nu tre platser i Dublin, Meath och Cork, och företaget anställer för närvarande mer än 2 000 anställda.

Företaget rekryterar på ett antal avdelningar, till exempel inom juridik, ekonomi, globala förvaltningar, data och analys och enterprise engineering.

Microsoft

USA:s multinationella teknikföretag Microsoftsom har sitt huvudkontor i Washington, har två lokaler på ön Irland, i Dublin och i Belfast, där det sysselsätter cirka 3 500 personer inom verksamhet, försäljning, ingenjörskonst och produktutveckling.

Företaget har för närvarande ett antal lediga tjänster, inom partnerutvecklingsledning, digitala lösningar, datacenterdrift och molnnätverksteknik, bland annat.

Orakel

Texas-baserat molnteknikföretag Orakel sysselsätter mer än 150 000 personer globalt och har ett kontor i Dublin, Irland.

Den som är intresserad av en karriär på Oracle har gott om positioner att välja mellan, inom områden som mjukvaruutveckling, nätverksutveckling, ekonomi, automation och produktionsstöd.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu Spotify Äpple eller var du än får dina poddar.