Antalet småföretag som accepterar kryptovalutor växer: vad ska de veta om deras användning?

Antagandet av digitala tillgångar bland egenföretagare och små spanska företag kan fortfarande betraktas som ett vittnesbörd; men kunskapen och användningen av kryptovalutor växer ständigt, särskilt när förtroendet för de så kallade kryptovalutorna så småningom återvinns – översatt till en ökning av deras värde – som gick förlorat efter de senaste fiaskona och motgångarna. Mellan 7 % och 12 % av spanjorerna har investerat någon gång i den här formen av digitala pengar, enligt den senaste undersökningen om finansiell kompetens publicerad av Bank of Spain.

En mycket stor siffra, med tanke på det Endast 10% investerar regelbundet på aktiemarknaden. ”Och även om det är sant att vi i kommersiell verksamhet fortfarande observerar liten rörelse, Vi ser allt fler butiker och företag som erbjuder betalning i kryptovalutor som ett annat alternativ, säger Eneko Knörr, VD för det nyskapade Asecrypto.

Detta är den första kryptotillgångsföreningen i Spanien. Asecrypto växte fram med syftet att vara den första föreningen i vårt land fokuserat på marknadsföring och reglering av de som populärt kallas kryptovalutor. ”Det härrör från det växande behovet av legitim representation och omfattande utbildning inom området digitala tillgångar.” En av intressepunkterna för dessa digitala valutor för egenföretagare och småföretag är just acceptansen av betalningar med dem.

Småföretag och egenföretagare har fler och fler lösningar till sitt förfogande för att ta emot betalningar i kryptovalutor

”Det finns fler och fler lösningar för att acceptera betalningar i kryptovalutor, eftersom olika specialiserade företag erbjuder lösningar som är lätta att implementera”, kommenterade ordföranden för denna pionjärgrupp i Kryptovalutor, Web3 och Blockchain-teknik. ”Till exempel, i onlinebutiker ser du mer av kryptobetalningsalternativet, förutom de klassiska kredit-/betalkorten, Paypal eller Bizum.”

För att acceptera betalningar i digitala pengar finns det två huvudalternativ, som du föredrar egenföretagare eller småföretagare. Spara antingen pengarna som erhållits i kryptovalutor, ”samma som att till exempel ha ett dollarkonto för internationella samlingar”, eller låt insamlingsleverantören omedelbart omvandla det till euro och överföra det till företaget. ”I operationer med utländska företag kommer betalningen i kryptovalutor att öka inom kort, på grund av snabbheten och de låga kostnaderna för överföringar på detta sätt”, sa presidenten för Asecrypto.

När det gäller marknadsvolatilitet, och för garantera stabiliteten i din inkomst, Genom att acceptera dessa typer av betalningar, småföretagare och egenföretagare kan mildra dessa omständigheter. Tack vare denna dubbla möjlighet att behålla de mottagna kryptovalutorna som de är, och anta att deras pris kan stiga eller falla, eller så kan de överföra dem till sitt konto i euro för att inte lida några förluster. ”I alla fall är majoriteten av internationella betalningar mellan företag i kryptotillgångar i stablecoins (stablecoins), knuten till den amerikanska dollarn, förtydligade denna expert, så dess volatilitet är mycket låg; specifikt samma sak som att behålla medel baserade på denna valuta.

Egenföretagare som accepterar betalningar med kryptovalutor måste deklarera dem till statskassan precis som alla andra operationer.

Studier av digitala tillgångar tyder på att kryptovalutor i allt högre grad används i internationella överföringar. I synnerhet, stablecoins som USDT (Tether) antingen USDC (cirkel). ”Så ett företag kan betala ett annat en miljon dollar, för en överföringskostnad på fem cent, och det skulle komma inom några sekunder”, bekräftade Eneko Knörr till denna tidning. ”Och det finns redan leverantörer som tillhandahåller faciliteter för företag att driva och dra nytta av dessa fördelar.”

När det gäller beskattning finns det egentligen inga specifika överväganden som ett litet företag eller egenföretagare bör ta hänsyn till när det gäller skatter, när de använder kryptotillgångar i kommersiell verksamhet. ”Betalningar och konton i digital valuta måste vara behandla dem på samma sätt som transaktioner i euro eller dollar ur en skattemässig och juridisk synvinkel”, sa presidenten för Asecrypto.

Denna förening strävar efter att legitimera användningen av alla typer av digitala tillgångar och involvera alla företag och associerad industri i det, vilket inte stoppar anta den finansiella sektorns framtid. ”Uppmuntra förståelsen och den korrekta uppfattningen av kryptotillgångar, eftersom vi lever i ett avgörande ögonblick för vår bransch: det är viktigt att ha en pålitlig och pedagogisk källa som kan erbjuda klarhet och kunskap inom ett ofta feltolkat område,” sa han till denna tidning.

Spanien kan vara en referens i kryptovalutor om reglering av sektorn främjas

Eneko Knörr syftar på att korrigera fel bild av kryptovärlden, främst på grund av bristande kunskap. Därför vill föreningen främja ”tillräcklig reglering av sektorn”, påstå att Spanien kan bli en referens. ”Vi behöver bra lagstiftning så att den utvecklas och kan skapa och attrahera fler företag och internationella talanger”, förklarade denna expert.

Dessutom är föreningen engagerad i att vara en resurs för alla, och inte bara för yrkesverksamma inom sektorn, att tillhandahålla de verktyg och den kunskap som krävs för att delta i kryptotillgångarnas värld till egenföretagare och småföretag. ”Väl Det finns otaliga bedrägerier relaterade till kryptovalutor som utnyttjar människors girighet; såsom tjänster som lovar att fördubbla investeringen på en månad osv. Du måste vara mycket försiktig, informera dig själv, söka bra på Internet, fråga tillförlitliga källor…” Asecrypto rekommenderar framför allt försiktighet och försiktighet.

Och det är gratulerat eftersom några av de största finansiella enheterna i världen, som Blackrock eller Fidelity, under de senaste månaderna har lanserat produkter baserade på kryptotillgångar för sina miljontals kunder; som deras Bitcoin ETF:er. ”Ett jättesteg i validering, trovärdighet och adoption av kryptovalutor, vilket kommer att uppmuntra spanska banker att följa i deras fotspår. Vilket skulle leda till att spanjorernas förtroende för digitala tillgångar ökar och deras användning ökar”, avslutade Eneko Knörr till denna tidning.