Är det möjligt för en frilansare att göra en reseblogg lönsam och försörja sig på det han eller hon publicerar på den?

Det har gått nästan tre decennier sedan historiens första blogg dök upp. Sedan dess har antalet av den här typen av digitala projekt bara växt. Idag finns det mer än 1,7 miljarder webbplatser i världen. Och från den siffran, mer än 500 miljoner De är bloggar.

Dessutom, enligt den senaste statistiken publicerad av WordPress, mer än 409 miljoner människor se mer än 20 miljarder sidor varje månad. Detta innebär att, trots den hårda konkurrensen inom sektorn, för närvarande Det går fortfarande att försörja sig på att skapa innehåll och publicera dem på en blogg.

En av de nischer som växer starkast inom alla möjliga teman är resebloggar. Den här typen av projekt tillåter entreprenörer att skapa praktiskt innehåll för läsare samtidigt som de upptäcker nya platser, kulturer eller den mest ovanliga naturen.

Idag finns det hundratals bloggare som livnär sig på sin reseblogg och har gjort turism till ett yrke. En av framgångsberättelserna inom resebloggsektorn är Cómete el Mundo, projektet av ett par resenärer som har lyckats skapa en hel community runt din sida, hjälper tusentals nyfikna turister varje månad att förbered dina resor utan att behöva gå till någon byrå.

Går det att vara egen företagare och försörja sig på en reseblogg?

Resebloggar och i allmänhet vilken typ av blogg som helst, kan av många uppfattas som en Hobby. Dessa typer av sidor är dock ett projekt perfekt intäktsbar. Ett av de tydligaste exemplen inom branschen är det som erbjuds portalen ”Ät världen”.

Dess skapare, Henar och Aitor, Hjälp andra resenärer att förbereda sina resor berättar om erfarenheter de redan har haft sig själva. Något som, som de förklarar, ”är väsentligt eftersom, för att förklara en destination, det finns inget som att ha varit där och verkligen veta det.” Därför är en av dess maximer det De skriver bara om resor de har upplevt på egen hand.

Precis som resten av de framgångsrika resebloggarna har dessa två entreprenörer lyckats underhålla sina projekt tack vare medel som tillhörighet eller reklam via kanaler som Adsense.

En av de viktigaste nycklarna, speciellt när det gäller anknytning, som handlar om rekommendera produkter till läsaren i utbyte mot en provision, är vara trogen tjänster eller produkter som verkligen kommer att vara användbara för resenären och, naturligtvis, att de är relaterade till sektorn.

Det tydligaste exemplet skulle vara att rekommendera en reseförsäkring som bloggaren själv redan har använt och anser vara pålitlig eller plattformar som han ofta använder för att hitta boende.

Naturligtvis, för att uppnå detta, är nyckeln alltid att upprätthålla en kvalitet på bloggenprata om upplevelsen på en specifik destination, ge råd, användbar information och även erbjuda detaljer med mervärde och som knappast finns i en konventionell guide till någon stad med självrespekt.

Mervärdet ligger alltid i att ”berätta förstapersonsupplevelser”

Resebloggen, enligt skaparna av ’Cómete el mundo’, är något ”mycket mer mänskligt och nära, något mycket mer uppriktigt där en person berättar om sin upplevelse så att andra människor när de åker till destinationen i fråga kan njuta av sin resa till fullo. Och det faktum att någon som verkligen förklarar din upplevelse i en destination helt okänd för läsaren som strävar efter att åka är avgörande.”

Just på grund av detta mervärde som konventionella guider inte kan erbjuda är resebloggar framgångsrika. ”Bloggare som är dedikerade till det och som verkligen brinner för att resa, de som alltid har sin nästa destination i åtanke, De lägger allt sitt engagemang i projektet och det slutar med att de får gör din stora hobby också till ditt sätt att leva”påpekade Henar och Aitor.

Naturligtvis, bakom varje innehåll ligger det mycket arbete. Innan de åker till destinationen i fråga har skaparna också ägnat mycket tid åt att förbereda resan och väl där har de ansvaret för rsamla in den mest relevanta informationen för dina läsareerbjuder användarna kvalitet, välstrukturerad och kontrasterad information hela tiden så att de kan njuta av den till fullo.

Resebloggar låter dig också erbjuda kompletterande tjänster

En annan nyckel till att försörja sig på en blogg är uppdatera och alltid arbeta diversifierande och letar efter nya sätt att erbjuda ett mervärde för läsaren.

Till exempel, när det gäller Cómete el mundo’, har deras erfarenhet fått dem att ge konsulttjänster för de människor som vill åka till någon destination de tidigare har rest till. På så sätt ställer de all information de samlar in till tjänst för de resenärer som letar efter organisera bästa möjliga resa till destinationen du ska till och de har inte tid att göra det själva.

Deras arbete på bloggen har lett till att de blivit en referens, där många människor som vill resa men har lite tid att organisera sig resan vänder de sig till dem för att få hjälp. Genom denna rådgivning och det dagliga arbetet på bloggen har de uppnått det som många eftersträvar: inte bara att vara en referens inom branschen utan också att vara Många resenärer vänder sig till dem för att få råd.