ATA ber den nya regeringen att respektera rättsstatsprincipen och egenföretagare

Lorenzo Loveordförande för National Federation of Self-Employed Workers (ATA) skickade ett tydligt budskap till den nya regeringen som tillkännagavs i går: han har åtagit sig att arbeta, precis som han har gjort i tidigare lagstiftande församlingar, med full lojalitet, en känsla av statlig , men lämnar naturligtvis försvar av rättsstatsprincipen och förkastandet av amnestidekretet för de inblandade i Kataloniens misslyckade försök till självständighet. Under den tjugoandra upplagan av utmärkelsen Årets egenföretagare listade Amor de principer som den nya regeringen bör bygga på: maktdelning, måttlig beskattning och stöd till egenföretagare med avtal för näringslivet.

ATA kommer att arbeta hand i hand med de nya ministrarna med ”en känsla av statlig och konstitutionell lojalitet för detta land och för dess egenföretagare”

Vid evenemanget som hölls i Banco Santander Auditorium, betonade Amor att organisationen Den kommer att göras tillgänglig för de nya regeringsministrarna att arbeta med ”en känsla av statlig och konstitutionell lojalitet för detta land och för dess egenföretagare.”” men noterade att de kommer att fortsätta att försvara rättsstatsprincipen och upprepade sitt nej till amnestin. Lorenzo Amor var väldigt tydlig när han sa det ATA kommer att fortsätta till förmån om ”maktfördelningen, den parlamentariska monarkin, jämlikhet mellan spanjorer, stabilitet och rättssäkerhet, undanröjande av bördor och byråkratiska förfaranden, måttlig beskattning och respekt för egenföretagare, företagare och företag.”

Amor ville visa behovet av den nya regeringen stödja landets egenföretagareSäger att ATA är villiga att träffa överenskommelser, så länge de främjar egenföretagare, landet och i allmänhet näringslivet. ”Och vi kommer att ha samma lojalitet att nå överenskommelser som att avvisa dem om de skadar egenföretagare” –

ATA:s ordförande betonade också att när ett stabilt klimat skapas i ett land eller i en autonom region, ”när egenföretagare och företag stöds, erhålls resultaten fler egenföretagare, fler företag, mer sysselsättning, fler investeringar och mer tillväxt”.

Garamendi är inte intresserad av vilka ministrarna är, utan av den politik de kommer att tillämpa

Ledaren för den spanska företagsorganisationens (CEOE), Antonio Garamendi, framhöll i sitt tal att Arbetsgivarnas uppmärksamhet kommer att fokusera mer på den politik som den nya regeringen kommer att genomföra än på identiteten på de ministrar som kommer att utgöra den.

”Jag är inte så mycket intresserad av vilka ministrarna är som av vilken politik de kommer att tillämpa”, sa Garamendi. Presidenten för CEOE föredrog att rikta uppmärksamheten mot de 3,3 miljoner egenföretagare ”med en touch av humor” istället för att i det ögonblicket ta upp detaljerna om vem som utgör den nya regeringen och göra det klart att det kommer att finnas tid att diskutera det inom de närmaste dagarna.

I slutet av sitt anförande erinrade han sig att han förra veckan uttryckte sin oro, särskilt angående den kontroversiella frågan om amnesti, och varnade för att de är förväntansfulla inför de satsningar som regeringen kommer att lansera. Med en analogi förklarar jag att ”som i fotbollsmatcher finns det ett lag och spelare läggs till,” under de kommande dagarna kommer du att se hur regeringen presterar i praktiken.

Garamendi talade om egenföretagarnas grundläggande roll i landets produktiva struktur och även om vikten av deras familjer som stödjer verksamheten eller till och med arbetar i den. Men vid flera tillfällen bekräftade han Amors uttalanden om att CEOE kommer att arbeta i framtiden med de nya regeringscheferna ”med oberoende, lojalitet, respekt för konstitutionen – han citerade flera artiklar som hänvisade till jämlikhet mellan alla spanjorer – och förnuft.” staten så att egenföretagare och affärsmän kan bedriva sin verksamhet med mer måttlig beskattning och utan hinder”

Pris till Andalusien för de faciliteter som det ger till egenföretagare och entreprenörer

Juanma Moreno, president för Junta de Andalucía, tog emot Pris för bästa institutionella initiativ och under sitt tal lyfte han fram den grundläggande roll som egenföretagare spelar för att skapa sysselsättning och deras bidrag till uppbyggnaden av en mer dynamisk, konkurrenskraftig ekonomi inriktad på en välmående framtid.

Moreno uppgav att för den andalusiska regeringen, Egenföretagare är en prioritet: ”Vi måste göra det enkelt för egenföretagare”, sade Juanma Moreno, vilket framgår av de olika åtgärder som vidtagits som har positionerat Andalusien är det andra samhället i den gemensamma regimen med lägst skattetryck och den autonoma regionen med flest företag (525 000) och flest egenföretagare: 572 000.

Andalusien tilldelades denna utmärkelse för de initiativ som genomförts av dess regering och dess arbetsmarknadsdepartement, såsom de 67 miljoner som anslagits till starten av verksamheten under åren 2023 och 2024. Genomförandet av den mycket hyllade noll avgift. ”Denna åtgärd anses vara en frisk fläkt för dem som börjar och är positionerad som en enastående åtgärd som kommer att undanta betalningen till socialförsäkringen under det första året och det andra om inkomsten är lägre än den interprofessionella minimilönen,” sa presidenten för den andalusiska regeringen. Moreno skämtade om att Madrid har kopierat idén om nollkvoten – liksom andra autonoma samhällen – och försäkrade att det nu är den andra autonoma regionen med det lägsta skattetrycket bakom Madrids, även om han försäkrade det ”för en kort tid.”

De 740 000 kommersiella egenföretagare som tilldelats av ATA

Erkännandet av Priset Årets frilansare har tilldelats gruppen egenföretagare som är en del av den kommersiella sektorn, och lyfter fram deras ständiga kamp för att upprätthålla sin verksamhet trots krisen som påverkar sektorn och belyser att Det finns mer än 740 000 egenföretagare som arbetar inom handelnvilket gör den till den sektor med flest egenföretagare.

Denna utmärkelse mottogs av Rafal Torres, ordförande för det spanska handelsförbundet. Som han reflekterade i sitt tal har dessa egenföretagare drabbats av stora svårigheter de senaste åren, med stängning av 54 verksamheter dagligen och förlusten av totalt 19 699 egenföretagare 2022. Trots detta, ATA betonade att lokala företag är viktiga för dagliga inköp och denna grupps kontinuerliga ansträngning efter pandemin har varit värda denna utmärkelse.

Associationism Award för CEIM med 45 år av att främja företag i Madrid

För sin del, hanMadrids Business Confederation (CEIM) har tilldelats Association Award som ett erkännande för dess 45 år av ledning. Hans arbete som representerar affärsmän från Madrid strävar efter ”försvaret av privata initiativ inom ramen för den fria marknadsekonomin” såväl som ”att betrakta små privata företag som kärnan i välståndsskapande och tillhandahållande av tjänster.”

Mediepriset till en frilansare som rapporterar om frilansare via radio

Detta erkännande har getts till Javier Peña, egenföretagare, och hans Madrid Work-team, som tillhör Onda Madrid-nätverket. Programmet syftar till att undersöka utvecklingen på arbetsplatsen, med särskild uppmärksamhet på egenföretagare och entreprenörssegment. under tisdagar. ATA har betonat vikten av att ”ge synlighet till småföretag och de personliga berättelser som stöder dem”varför detta erkännande beviljas.

Musiksektorn vinner Entreprenörspriset

För femte året i rad har ATA delat ut Entrepreneur-priset, denna gång till Rosa Lagarrigue, med en karriär på mer än fyra decennier i spetsen för RLM. Denna föregångare i konstnärlig representation har dykt upp som en ”benchmark inom musik- och underhållningsbranschen”, erkänd för sin grundläggande roll i karriärerna för artister som Mecano, Raphael, Miguel Bosé, Alejandro Sanz och Rozalén. Priset har tilldelats henne för ”hennes bidrag till affärs- och entreprenörsvärlden.”

Erkännandet för professionell karriär går till tre ”högkvalitativa” lokalbor från Cádiz

Dessa utmärkelser har delats ut tre entreprenörer från besöksnäringen i Andalusiensom utmärker dem för deras ”fyra decennier ledande högkvalitativ gästfrihet”, som är autentiska referenser både i Cádiz och internationellt.

En av pristagarna var Fernando Hermoso, ägare av Casa Bigote i Sanlúcar de Barrameda. Hans farfar öppnade en taverna i Bajo de Guía för att servera manzanilla till sjömän. 1969 renoverade den andra generationen anläggningen med tapas och traditionella rätter. För närvarande förvaltar den tredje generationen, representerad av Fernando och hans barn, den ursprungliga krogen och två stora rum med utsikt över Doñana-reservatet.

Fernando Córdoba, från restaurangen El Faro i Puerto de Santa María, har också tilldelats utmärkelsen för livstidsprestation. Juryn berömde hans ”varsamma säsongsbetonade kök med rätter från hans egen trädgård”, som syftar till att tillfredsställa middagsgäster, en uppgift han har utfört sedan etableringen 1988. Det framhölls att ”hans talang och diskretion har gjort honom kär i att och beundran i yrket”.

Den tredje affärsmannen erkänd för sin enastående yrkeskarriär är Antonio Mota, ägare till Antonio Restaurant i Zahara de los Atunes. Efter att ha tjänstgjort som borgmästare och festivalråd i staden, bestämde han sig för att genomföra och förvandla en tvårumsrestaurang till ett 60-rumshotell med en hyllad restaurang i hans region.