CleverCards skapar nya roller när det når en ny milstolpe

Den digitala betalningsplattformen, som lanserades 2022, utökar sin personalstyrka på sitt huvudkontor i Dublin.

Det irländska betalningsföretaget CleverCards skapar 35 nya positioner i Sandyford när det tillkännager att det har öppnat 350 000 konton. Rollerna kommer att vara inom försäljning och marknadsföring, mjukvaruutveckling och juridik och efterlevnad.

Milstolpemeddelandet gjordes idag under ett besök med näringsminister, handel och sysselsättning Simon Coveney, TD. ”Som ett bevis på Irlands blomstrande start-up-ekosystem fortsätter framgångshistorier som CleverCards att inspirera till tillväxt”, säger Coveney.

”Det är uppfriskande att se irländska företag som CleverCards leda satsningen på att främja digitala betalningar över hela Europa och positionera Irland som en pionjär inom betalningsrelaterad utveckling och innovation.”

CleverCards-plattformen tillåter företag att skicka ett förbetalt digitalt Mastercard via e-post eller WhatsApp till Apple-, Samsung- eller Google Pay-plånboken i mottagarens telefon. Detta kan tillåta ett företag att tillhandahålla ett digitalt presentkort till en anställd eller återbetala en kund.

Fintech sa att mer än 5 000 irländska företag har skickat sina digitala Mastercards till sina anställda och kunder för skattefria förmåner, utbetalningar och utgifter. 2021 avslutade företaget en finansieringsrunda på 10 miljoner euro och tillkännagav planer på att förvärva det italienska kostnadshanteringsföretaget ExpendiaSmart.

Gör Irland till en fintechledare

Grundare och verkställande direktör, Kealan Lennon, sa att han är särskilt stolt över vad företaget har åstadkommit under det senaste året.

”Från att underlätta skattefria förmåner för hundratusentals anställda till att effektivisera administrationsprocesserna för över 5 000 företag över hela Irland, fortsätter CleverCards att förkroppsliga essensen av innovation och ekonomiskt bemyndigande”, sa han.

”Jag skulle vilja tacka regeringen för dess stöd, som gör det möjligt för arbetsgivare att tillhandahålla CleverCards till anställda skattefritt under den lilla förmånsbefrielsen. Jag ser fram emot ytterligare framgångar, tänjer på gränserna för digital innovation och gör Irland till en global fintechledare.”

Startupen utsåg också tidigare Meta-betalningschef, Gaurav Khurana, till rollen som senior vice president för marknadsföring i april 2023.

CleverCards har också fått stöd från Enterprise Ireland. Karen Cohalan, som hanterar fintech, finansiella och affärstjänster på Enterprise Ireland sa att tillväxten av företaget har drivits av dess smidighet och innovation.

”Vi ser fram emot att arbeta med Kealan och hans utökade team i framtiden för att stödja CleverCards ambitiösa planer på att konkurrera och vinna på internationella marknader samtidigt som vi fortsätter att skapa jobb här i Irland.”