Detta är Ethereum, alternativet för egenföretagare som vill investera i andra kryptovalutor än Bitcoin

Allt fler egenföretagare funderar på att investera i tillgångar med högre risk för att lindra inflationen och om möjligt få bättre avkastning. Några småinvesterare som har lite likviditet har börjat överväga investera i kryptovalutoreftersom priset på många av dessa valutor slog rekord tidigare i år.

Kryptovalutor är virtuella pengar med hjälp av kryptografi som ett kontrollmedel. De kan drivas och växlas mot en annan traditionell valuta och används för att göra alla typer av kommersiella transaktioner, precis som alla andra typer av valuta. Faktiskt, I Spanien har de varit auktoriserade som ett lagligt betalningsmedel sedan 2015..

Kryptovalutor är dock inte bara ett betalningsmedel. De är också en tilltför egenföretagare och andra småinvesterare som letar efter en alternativ finansiell produkt till traditionella, såsom guld, statsobligationer eller aktiemarknaden. Inom hela världen av kryptovalutor finns det några som Bitcoin eller Ethereum som, trots att de är flyktiga, är något stabilare än resten av kryptovalutor.

Vad är Ethereum och vad beror priset på?

En av de vanligaste frågorna bland människor som funderar på att börja investera i kryptovalutor är vad Ethereum är och hur dess pris fluktuerar. Ethereum är en digital plattform med öppen källkod som, liksom andra kryptovalutor, använder blockkedjeteknik (av block, enligt dess direkta översättning till spanska) för att skapa decentraliserade applikationer och projekt.

Denna kryptovaluta skapades för ett decennium sedan, 2015, av kanadensaren Vitalik Buterin, och lanserades för att erbjuda ett samarbetsutrymme där användare kunde genomföra transaktioner utan mellanhänder, men på ett säkrare och transparentare sätt.

Liksom Bitcoin, som en decentraliserad plattform, är Ethereum inte beroende av någon regering eller tillsynsorgan. Men som en särskiljande punkt, för att garantera din säkerhet, detta nätverk använder så kallade smarta kontrakt eller smarta kontraktdatorprotokoll som exekveras autonomt när tidigare fastställda villkor är uppfyllda.

Dessa kontrakt De är kryptografiskt signerade av de inblandade parterna och bygger på blockteknologi., vilket gör att de kan kryptera all sin data för att skydda den från potentiella cyberattacker. Dessutom, eftersom det görs automatiskt när vissa tidigare parametrar är uppfyllda, sparar det tid och pengar och minskar möjliga fel.

Eftersom Ethereum är det första nätverket som använder denna teknik har Ethereum vunnit mycket popularitet och dess kryptovaluta, Ether är för närvarande den näst viktigaste på marknaden, bara efter Bitcoin.. Faktum är att denna kryptovaluta nyligen markerade sin bästa nivå sedan 2022 och översteg 20 % omvärdering veckan den 20 maj 2024.

Faktorer som kan få priset på Ethereum att fluktuera

Som med nästan alla finansiella produkter kan priset på Ethereum påverkas av olika faktorer. Trots att den är en av de mest stabila kryptovalutorna uppvisar den volatilitet som resten av kryptovalutorna och kan påverkas av vissa faktorer. Till exempel:

  • Erbjudande och efterfrågan: Ethereum-priset kan påverkas av utbud och efterfrågan. Ju högre efterfrågan och ju lägre utbud, desto högre pris, och vice versa.
  • förordningar: En av de främsta kritikerna mot kryptovalutasektorn är bristen på regler och förordningar. Därför kan antagandet av regleringar som legitimerar dess användning positivt påverka priset på valutan, medan antagandet av restriktiva regleringar kan ha motsatt effekt.
  • Tekniska uppdateringar och framsteg: Under hela sin historia har Ethereum gått igenom olika tekniska uppdateringar för att förbättra dess prestanda. Dessa uppdateringar kan påverka priset positivt, särskilt om investerare tar det som ett symptom som bevisar projektets långsiktiga lönsamhet.

Hur kan frilansare investera i Ethereum?

Handel med kryptovalutor i Spanien har vuxit kraftigt de senaste åren. Med väldefinierade regler har vårt land blivit en av de bästa destinationerna för kryptoinvesterare av Europa.

Men idag finns det hundratals utbytesplattformar för kryptovaluta, många av dem med höga avgifter eller få garantier för investerare. Av denna anledning, i många fall, egenföretagare och andra personer som överväger börja investera på kryptomarknaden De bör leta efter plattformar som erbjuder vissa garantier, som stöds och erkänns och, om möjligt, som tillåter diversifiering.