Dublins Qualcom skapar 33 arbetstillfällen i Irland efter intäktsökning

Av de 33 nya jobben kommer 25 att vara baserade i Republiken Irland medan åtta kommer att vara i Nordirland.

Det Dublinbaserade IT-företaget Qualcom har tillkännagett planer på att idag (26 januari) skapa 33 jobb på Irland efter att ha sett en 10 procents årlig ökning av intäkterna förra året.

Qualcom grundades 1995 och specialiserar sig på hanterade IT- och säkerhetstjänster för mer än 500 kunder över hela Irland, Storbritannien och Kanalöarna. Det senaste jobbmeddelandet kommer när företaget presenterar en ny varumärkesidentitet och hemsida.

Verkställande direktören Ken Ryan sa att företaget såg en intäktersökning med 10 procent från år till år 2023, vilket innebär en växande efterfrågan på dess IT- och säkerhetstjänster. Av de 33 nya jobben kommer 25 att vara baserade i Republiken Irland och åtta kommer att vara baserade i Nordirland.

”Kärnan i vår vision är ett engagemang för kundservice och att säkerställa att våra kunders information alltid är tillgänglig och säker,” sa Ryan.

”När vi går in i en ny era förblir vi orubbliga i vårt åtagande att leverera utmärkt kundvård och banbrytande IT-tjänster och lösningar till våra kunder i hela Irland, Storbritannien och Kanalöarna.”

Företaget investerar i cybersäkerhetsinnovation och artificiell intelligens genom att samarbeta med ledande globala leverantörer inom IT-området. Det utnyttjar också kraften i Microsofts teknologier, inklusive Azure Cloud Services och Microsoft 365, för att hjälpa klientföretag att arbeta effektivt och säkert.

I december förra året säkrade Qualcom ett kontrakt för att tillhandahålla ett omfattande utbud av IT-hanterade tjänster och professionella tjänster till Pepper Asset Servicing i en affär värd 500 000 €.

Kommunalrådet Mark Cooper, som är borgmästare i Antrim och Newtownabbey, sa tidigare denna månad att det är ett ”nöje” att bevittna Qualcoms nästa utveckling och gratulerade företaget till dess ”exceptionella” intäktsökning under det senaste året.

”Qualcom har varit en pålitlig IT-partner för företag över hela Nordirland sedan 2013, inklusive de många små och medelstora företagen som utgör ryggraden i vår ekonomi. Det är också en betydande lokal arbetsgivare och jag önskar organisationen all framgång när den fortsätter att växa.”

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.