Egenföretagare inom hår- och skönhetsproffs är oroliga för deras företags lönsamhet.

National Association of Parfumery and Cosmetics (Stanpa) bekräftar att betydelsen av skönhets- och personlig vårdsektorn – som hade en omsättning på 9,25 miljarder euro förra året – ”inte är begränsad till formuleringsarbete i laboratorier. I hela vår geografi finns det länkar som håller sin styrka intakt: cirka 15 000 specialiserade parfymerier, 50 000 frisörsalonger, 23 000 skönhetssalonger och 22 000 apotek och paraapotek.”

Två färska studier röntgar verksamheten i dessa småföretag där spanjorer tar hand om sin personliga image. Och de gör det genom att analysera sin anpassning till den digitala miljön, som en facilitator av deras dagliga liv. Således, trots denna initiala faktureringssiffra, var tredje (35,2%) av dessa Egenföretagare och mikroföretag hävdar att de är oroade över lönsamheten för sin verksamhet på kort sikt. Som rapporten utförd av Square visar är många entreprenörers uppfattning om sektorns omedelbara framtid fortfarande försiktig.

Den andra rapporten, utarbetad för Stanpa av börja av digital utbildning inom ModumB-sektorn, visar att att kunna köpa estetiska och skönhetsprodukter på egen hand, Spanjorerna väljer distributionskanaler som inkluderar professionell rådgivning. Ett faktum som stödjer det faktum att alla lokala företag har vuxit (parfymeributiker, skönhetssalonger, frisörcenter…) tills de representerar 50 % av marknaden.

Enligt denna senaste studie, Sektorn fortsätter att präglas av närvaron av kvinnor, som representerar 82 % av yrkesverksamma inom denna sektor. På samma sätt är cirka 63 % av kunderna till dessa småföretag kvinnor; även om de är alltmer öppna för manliga tjänster.

Informella möten är ett allvarligt problem för frisörer och skönhetssalonger.

När man analyserar problemen i sektorn är kunder som reserverar sig, men sedan inte dyker upp vid önskad tid, eller avbokar i förväg, en rejäl olägenhet för företag inom denna sektor. Detta är en vanligare praxis än man kan förvänta sig. Enligt Square, fyra av tio skönhets- och personliga vårdcenter hävdar att de har mer än tio av dessa falska möten per månad, medan 21,2 % av dessa företag sätter siffran på mer än 20 per månad. I denna mening indikerar studien att den ekonomiska konsekvensen är det 46,1 % av egenföretagare och småföretagare hävdar att de förlorar mer än fem timmars arbete per månad och ytterligare 23,4 % uppger att antalet förlorade arbetstimmar är mer än 10 på grund av denna praxis.

I denna mening tillåter automatiseringen av mekaniska processer genom teknik små företag att fokusera på mer strategiska uppgifter som ökar deras lönsamhet, berikar kundupplevelsen och bidrar till deras lojalitet; som har en direkt inverkan på din fakturering. Enligt Square-studien, Endast 2,3 % av företagen i sektorn vägrar att implementera denna teknik. En siffra som har minskat ytterligare de senaste åren, eftersom andelen yrkesverksamma inom sektorn som inte använde den före pandemin låg på 6 %.

Betalningar (56,1 %), schemaläggning av möten (44,8 %), bekräftelse av möten via sms eller chatt (33,3 %), lagerhantering (32,9 %) och fakturering (31,2 %) är de huvudsakliga användningsområdena som skönhets- och vårdcentraler ger till teknologi. En trend som är på väg in en mycket polariserad sektor, mellan de salonger med endast en egenföretagare (41,5 %) eller med honom och en anställd (26,3) och de 23,7 % som har tre eller fler, och markerar skillnaderna mellan småföretag och egenföretagare.

Dessa ledningssystem är helt kompletterande, både med de mer traditionella metoderna och med sociala nätverk. Faktiskt, WhatsApp (61,1%) är den metod som erbjuds mest av företag i branschen så att kunder kan boka sina möten. Möjligheten att boka personligen (56 %) eller via telefonsamtal (54,1 %) är andra tidssystem som sticker ut bland skönhets- och personliga vårdföretag, följt av sociala nätverk (43,1 %) och petition uppkopplad genom bolagets egen hemsida (38,4%).

Sociala nätverk är en plattform som alltmer används av dessa frilansare

Förutom att bli ett av huvudalternativen för att boka ett skönhets- eller personligt vårdcenter, fortsätter sociala nätverk att vinna popularitet och 94,7 % av egenföretagarna och småföretagarna i sektorn säger sig använda dem för att få kontakt med sina kunder. Bland de mest använda utmärker sig Instagram (76,2%), följt av TikTok (51,2%), Facebook (45,4%) och YouTube (29,5%).

Denna typ av plattform har etablerat sig som ett effektivt försäljningsställe. 64,7 % av de spanska affärsmännen i sektorn säger sig sälja sina produkter via sociala nätverk, till och med fler än de som säger sig göra det. uppkopplad (56,4%). Likaså bland de som säljer på sociala nätverk pekar 46,5 % på att minst hälften av deras inkomst kommer från försäljning gjord via denna kanal. För sin del företag som säljer uppkopplad De har också en bra omvandling när det gäller procentandel av försäljningen, eftersom 45,5% säger sig få minst 50% av sin inkomst på detta sätt.

Detta bevisar en strävan från egenföretagare i sektorn att anpassa sig till konsumenternas nya krav, något som också uppmärksammas när det gäller diversifiering av betalningsmetoder. Även om kontant betalning (62,6%) Det är fortfarande det mest använda i denna typ av anläggningar, Betalningar via PayPal, Bizum eller liknande applikationer (52,9%) fortsätter att växa och är den näst mest erbjudna metoden. Samtidigt skapar digitala plånboksappar som Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay (39,1 %) ett gap mellan det traditionella kortet (45,4 %) och kortet kontaktlöst.

ModumB-studien visar för sin del att salonger har blivit mångsidiga utrymmen som multiplicerar utbudet av relaterade tjänster. När det gäller intresse för nya tjänster är smink-, manikyr- och pedikyrtjänster, ögonbrynsvård och ögonfransplacering samt ansiktsestetik de som intresserar mest spansk kundkrets.

Det är konstigt att tekniker som han maskininlärning eller artificiell intelligens når också dessa typer av småföretag. Således tillåter de till exempel skönhetspersonal att utföra hårdiagnoser och visa sina kunder fullständiga utseendeförändringar från sin mobila enhet. Tja, detta har en penetrationsgrad på 92% marknadsandel, vilket till och med överstiger det europeiska genomsnittet, som inte når 88%.

Sektorn för personlig vård fortsätter att kräva sin återgång till den reducerade momsen på 10 %

Inför sin osäkerhet gjorde egenföretagare inom sektorn återigen ett ”historiskt” anspråk inom estetik och personlig vård: återgången till 10 % moms. I en uttrycklig skattereform 2012 höjde regeringen sektorns moms från 8 % till 21 %. Sedan dess har framför allt frisörer som är egenföretagare, men även skönhetssalonger, försökt få tillbaka den reducerade momsen på sin verksamhet.

Denna höjning av moms fick tusentals av dessa småföretag att stänga under de följande åren, tyngda av minskningen av kunder orsakade av en sådan prisökning. Och jämfört med andra typer av ekonomisk verksamhet, som har upplevt successiva sänkningar av denna skatt, Det finns en känsla av obehag och jämförande klagomål inom sektorn för personlig vård.