Egenföretagare kan nu köpa datorer med hjälp av Digital Kit: det är kraven

Red.es ändrade denna vecka baser för order ETD/1498/2021, som reglerar de berömda Digital Kit-hjälpmedlen. Eftersom denna tidning redan har avancerat inkluderar förändringarna som genomförts av denna enhet både skapandet av två nya mottagarsegment -företag med mer än 50 anställda-, men också bonusförlängning som egenföretagare och mindre företag kan ta betalt, samt lanseringen av en ny digital tjänst för dem.

Hittills har egenföretagare och småföretag kunnat få tillgång till totalt 12 digitaliseringslösningar. Dessa tjänster erbjuds av digitaliseringsagenter och betalas med hjälp av programmets stödmottagare. Med den nya modifieringen av baserna kommer bl.a. En ny digital lösning har skapats som endast förmånstagare i segment 3 kommer att kunna komma åt. Det vill säga, egenföretagare och mikroföretag med mindre än tre anställda under deras tillsyn.

Modifieringen av baserna har Uppdaterade även katalogen över digitaliseringslösningar för detta segment III och lösningen ”Secure Workplace” skapas. Denna tjänst består av en hårdvaruenhet – som kan vara en bärbar eller stationär dator– och det måste också ha vissa cybersäkerhetsprogram integrerade.

Denna tidning kunde verifiera att den nya lösningen Den finns redan med i Red.es-lösningskatalogen. Digitaliseringsagenter förbereder sig dock fortfarande för att kunna tillhandahålla denna tjänst, vilket, förutsägbart, Den kommer att vara tillgänglig för förmånstagare under de kommande dagarna.

Ny Digital Kit-lösning för att köpa datorer: vad består den av och vilka krav måste egenföretagare uppfylla?

Enligt katalogen över digitaliseringslösningar som har nyligen uppdaterats, Med den nya säkra arbetsplatslösningen, egenföretagaren eller förmånstagaren mikroföretag du kommer att få en hårdvaruenhet som måste innehålla produkten, en licens och kryptering som säkerställer integriteten för data och dokument som lagras på enheten.

Denna enhet kan vara en ny bärbar eller stationär dator som måste uppfylla vissa minimiegenskaper som att ha ett memorandum

Krav som egenföretagare måste uppfylla för att använda Digital Kit vid köp av datorer

När det gäller egenföretagare, att dra nytta av denna nya lösning De måste uppfylla vissa krav såsom:

Vilken typ av datorer kan egenföretagare köpa med hjälp av Kit Digital?

Å andra sidan, enligt katalogen, måste enheten ha åtminstone några egenskaper som:

 • en processor minst 4 fysiska kärnor och en CPU-hastighet klocka maximalt minst 2,9 GHz

 • A Bagge minst 16GB DDR4.

 • SSD-lagring minst 512 GB.

 • ett operativsystem Förinstallerad och fabrikslicenserad.

 • Grafik-, nätverks- och ljudkort integrerad.

 • A sidskärm, Om det är en bärbar dator kommer den att vara minst 13 tum; mus optisk, i fallet med bärbara datorer, kommer den integrerade musen eller pekplattan att accepteras; webbkamera med minsta HD-upplösning och en smartkortläsare (DNI-e) med USB-gränssnitt.

 • I det särskilda fallet med stationära datorer, a övervaka minst 23 tum, minsta Full HD-upplösning och LCD, LED eller motsvarande skärmteknik; a tangentbord och kablage både enhetsström och HDMI.

Dessutom, som anges i katalogen över digitaliseringslösningar, denna enhet också Det måste ha några cybersäkerhetsfunktioner integrerade som:

 • Anti-malware: ett verktyg som analyserar enheten, dess interna minne och externa lagringsenheter.

 • Antispionprogram: ett verktyg som upptäcker och förhindrar spionprogram.

 • Säker e-post: E-postanalysverktyg med följande funktioner:

  • Anti Spammed skräppostdetektering och filter.

  • Anti-phishingmed upptäckt av e-postmeddelanden med länkar eller skadlig programvara som misstänks ha använts för att stjäla referenser.

 • Säker Surf: Den kommer att ha innehållskontroll och antireklamprogram för att undvika skadliga annonser.

 • Hotanalys och upptäckt: Lösningen gör att vi kan känna till beteendet hos befintliga och nya hot.

 • Nätverksövervakning: verktyg som analyserar nätverkstrafik och varnar för hot.

Hur kan egenföretagare ansöka om den nya lösningen ”säkra position” i Digital Kit?

Just nu, som denna tidning kunde verifiera, ingår den säkra positionslösningen i Acelerapymes katalog över digitaliseringslösningar, men Det erbjuds ännu inte av digitaliseringsagenter.

När det är tillgängligt skulle egenföretagare ha två alternativ för att begära denna lösning och skaffa nya datorer för ditt företag:

 • Om du ännu inte är förmånstagare av det digitala kitet: De måste ansöka om hjälp med att följa stegen som ingår i programmet, få bonusen på 3 000 euro – eftersom den har förlängts med 1 000 euro mer – och kontakta en av digitaliseringsagenterna som erbjuder denna tjänst
 • Om egenföretagaren redan har använt Digital Kit: Du måste begära indrivning av 1 000 euro mer som du har rätt till retroaktivt, via Acelera Pyme-sidan, och använda detta belopp för att anlita en av digitaliseringsagenterna som erbjuder denna tjänst.