En sammanfattning av ingenjörsveckan 2024

Årets roliga familjedagaktiviteter för barn kan vara över men det finns fortfarande en hel del professionella och lärande möjligheter för ingenjörer i alla åldrar.

Vi är mer än halvvägs genom årets firande av ingenjörsyrket, som officiellt drog igång den 2 mars, en lördag.

Anledningen till att Engineers Ireland alltid börjar sin årliga Engineers Week på ett helgdatum är att det inkluderar små barn i festligheterna; det finns många roliga familjedagar att se fram emot, och det här året var inte annorlunda.

Låt oss ta en titt på vad som fortfarande finns att se fram emot. Ingenjörsveckan 2024 pågår i ytterligare två och en halv dag fram till fredag ​​8 mars.

Kommer fortfarande

På vardagar tenderar evenemang att fokusera på äldre ingenjörer, men det betyder inte att barn ignoreras. En nyckelkomponent i Ingenjörsveckan är den uppsökande verksamhet den gör med skolor runt om i landet. Organisationens Steps-program ger branschuppsökande och stöd till lärare som vill introducera sina unga elever för teknik.

Steps finansieras av regeringen och sponsras av Intel, Arup, ESB och EPA. Många av dessa företag deltar i Engineers Weeks skolverkstäder som visar unga människor hur en karriär inom ingenjörsvetenskap är.

För tonåringar finns det en möjlighet att fördjupa sig i ett utbildningsprogram utvecklat av Junior Achievement Ireland. Organisationen har slagit sig ihop med läkemedelsjätten Pfizer och Engineers Ireland för att introducera Engineering Today, ett tremoduls Junior Cycle-program utformat för att väcka unga människors intresse för teknik.

Professionella möjligheter

Open University i Irland nudgar sin gratiskurs för vuxna som ger en inblick i hur ingenjörskonst kan lösa problem.

Det är en kurs på mellannivå som lär eleverna att tänka som ingenjörer när de närmar sig problem. Den introducerar tekniska termer och begrepp som ingenjörer använder som prototyper, finita elementanalys (FEA), matematiska modeller och mer. Det kan vara ett bra val för någon som är intresserad av ingenjörskonst och vill forska lite innan han bestämmer sig för en längre lärlingsutbildning, examen eller karriärbyte.

Det finns fortfarande tid att registrera sig för detta CV och workshop om tidiga karriärer av Young Engineers Society Cork, som äger rum på Munster Technological University campus i kväll från 18.00 till 20.30.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.