Ethos Engineering ska skapa 250 nya jobb under fem år

I Irland rekryterar Ethos Engineering för närvarande civilingenjörer, fullstackutvecklare och flera seniora elektroingenjörsroller.

Ingenjörsföretaget Ethos Engineering, som har sitt huvudkontor i Dublin, utökar sitt team efter tillkännagivandet av ett nytt partnerskap med private equity-företaget Exponent.

Ethos Engineering grundades 2005 och tillhandahåller mekaniska och elektriska ingenjörstjänster till flera sektorer, inklusive datacenter, handel, hälsa och läkemedel och industri.

Förutom sitt huvudkontor i Dublin har företaget kontor i Galway, Cork och London. År 2021 tillkännagav den att de skulle anställa 150 personer under fyra år.

Den har idag (20 mars) avslöjat planer på att anställa 250 nya medarbetare under de kommande fem åren. Denna rekryteringskampanj har möjliggjorts av dess partnerskap med den London-grundade Exponent. Företaget har även kontor i Amsterdam och Dublin och investerar över hela Europa. Detaljer om dess investering i Ethos Engineering är ännu inte kända.

”Landmärke ögonblick”

Ethos Engineering siktar på att utöka sin marknadsräckvidd med hjälp av Exponents nätverk och fonder. Företaget är redan verksamt i 19 länder.

Ethos Engineerings vd Greg Hayden beskrev partnerskapet och rekryteringsmeddelandet som ”ett landmärke ögonblick” för företaget. I en kommentar om företagets arbete på datacentermarknaden sa Hayden: ”Efterfrågan på data fortsätter att växa och det är viktigt att datacenterägare levererar sina tjänster på ett sätt som är hållbart och energieffektivt. Det är där Ethos utmärker sig, som en pålitlig partner till våra kunder.”

”Vi ser fram emot att utöka vår kapacitet till fots av denna investering från Exponent. Deras meritlista av att arbeta med växande företag gör dem till den perfekta passformen för oss.”

Hayden hyllade också Ethos Engineerings ”otroliga medarbetare som levererar prisbelönt arbete”, såväl som företagets kunder, branschpartners och supportrar inklusive Enterprise Ireland.

John Moore från Exponent sa att Ethos Engineering har byggt ”en fantastisk verksamhet med en stark kultur och verklig teknisk expertis, som adresserar spännande slutmarknader”.

Mer information om rollerna på Ethos Engineering finns på deras hemsida. Det har för närvarande lediga tjänster för flera irländsk-baserade roller, inklusive senior elektriker, civilingenjörer och interningenjörer och mjukvaruutvecklare.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.