Evernorth Health ska bygga innovationshubb i Galway och skapa 100 jobb

En division av den amerikanska multinationella Cigna Group, hälsoteknikföretaget anställer för olika tekniska roller.

Evernorth Health Services har valt Galway som plats för sitt nya innovationshubb i Irland, ett drag som förväntas skapa 100 jobb under de närmaste åren.

Evernorth, en division av det USA-baserade förvaltade hälso- och försäkringsbolaget The Cigna Group, är en hälsoteknik som fokuserar på apotek, vård och förmånslösningar.

I ett tillkännagivande idag (5 april) sa Evernorth att det nya innovationsnavet i Galway kommer att skapa 100 jobb i regionen, inklusive roller som fokuserar på mjukvarustrategi, arkitektur och portfölj- och produkthantering av utvalda teknologiprodukter inom Cigna Group.

Företaget, som fick stöd av IDA Ireland i att göra investeringen, sa att det för närvarande rekryterar för jobb som riktar sig till akademiker och erfarna yrkesverksamma.

”Irlands pulserande tekniska gemenskap, talang och expertis, såväl som vår lätta tillgång till spetsforskning och ledande institutioner på tredje nivå erbjuder verkliga möjligheter för företag”, säger ministern för handelsfrämjande, digitala och företagsförordningar Dara Calleary. TD.

”Investeringar som den idag fortsätter att främja Galways position i synnerhet som ett globalt teknologinav. Jag är glad att välkomna detta tillkännagivande och önskar Evernorth Ireland all framgång.”

The Cigna Group är baserat i Bloomfield, Connecticut, och är ett börsnoterat multinationellt företag på New York Stock Exchange. Företaget som är registrerat i Delaware rankades 15:e på Fortune 500-listan 2023 över största amerikanska företag efter totala intäkter.

Michael Lohan, VD för IDA Ireland, sa att Evernorths beslut att lokalisera sig i Galway återspeglar Irlands rykte som ett nav för innovation och tekniktalanger. Evernorth Ireland har för närvarande ett tillfälligt kontor i Hibernian House på Eyre Square, Galway.

”Vi valde Galway som ett nav eftersom vi tror att det kommer att hjälpa oss att driva ytterligare innovation på uppdrag av alla dem vi tjänar”, säger Luke Warren, chef för Evernorth Ireland. ”Vi ser fram emot att fördjupa vårt engagemang med Galway-gemenskapen och dra nytta av nya synpunkter när vi håller våra löften till våra intressenter.”

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.