Februari avslutades med en ökning med 348 fler egenföretagare varje dag, den bästa siffran på sex år

Den särskilda ordningen för egenföretagare (RETA) växte förra månaden totalt 10 097 nya egenföretagare, vilket innebär att varje dag i februari 348 egenföretagare anslöt sig till denna regim, enligt beräkningar av National Federation of Self-Employed Workers Associations (ATA) baserat på uppgifter som offentliggjordes i måndags av Social Security.

Enligt ATA representerar de registrerade siffrorna de bästa uppgifterna om egenföretagartillhörighet under en månad som denna i senaste sex åren och dessutom tredubbla ökningen som registrerades i februari förra året. Till dessa uppgifter läggs de goda siffrorna förDen arbetslöshet som registrerades i februari, som minskade med 7 452 personer förra månaden. När det gäller sysselsättningen fanns det också positiva siffror, med 103 621 fler medlemsförbund, vilket innebär att det är den bästa siffran sedan 2007.

Federationen påminde också om att RETA förra året lade till 26 465 egenföretagare, en tillväxt som till stor del beror på kvinnliga entreprenörer. ”Med tanke på att vi befinner oss i kvinnomånaden bör det noteras att denna viktiga tillväxt bland gruppen har setteller drivs av kvinnor, som lade till 19 300 nya bidragsgivare jämfört med 7 165 nya manliga bidragsgivaresa Lorenzo Amor, VD för ATA.

Också anmärkningsvärt i denna ökning av antalet RETA-medlemmar är gruppen av egenföretagare över 50 år. Enligt ATA, den ”senior” entreprenörer ledde betydande tillväxt under hela det senaste året. Denna ökning av nya egenföretagare är särskilt märkbar i två egenföretagare, som är Madrid och Andalusien. ”det måste sägas 70 % av denna ökning beror främst på pushen från dessa två autonoma samhällen”sa Lorenzo Amor.

I denna mening förklarade ATA:s ordförande att ”egenföretagare växer, entreprenörskap växer och Varje dag blir det fler frilansare. Jämfört med andra tider då vi har sett en nedgång och en nedgång, nu måste vi känna igen den goda data och det goda beteende som egenföretagare har. När det gäller sysselsättningen så har det varit månader då vi har sett en nedkylning men det måste sägas Den här februari vänder trenden lite och vi hoppas att det kan fortsätta så här. ”Det råder ingen tvekan om att företagen håller i sig, jobben håller också i sig och många företag inom vissa sektorer skapar till och med jobb.”

Antalet egenföretagare ökade i februari i nästan alla autonoma områden

RETA lades till i januari 10 097 egenföretagare, alla autonoma samhällen är de som stängde positivt, förutom Asturiensom förlorade 8 egenföretagare.

Som kan ses i tabellen nedan, tillväxten under februari i Andalusien (+2 318 egenföretagare), Valencia (+1 544 egenföretagare), regionen Madrid (+1 521) och Katalonien (+1 413 egenföretagare) -anställda arbetare) sticker ut.

När det gäller kön växte både män och kvinnor: av de 10 097 nya bidragsgivarna, 5 444 var män och 4 653 var kvinnor.

Efter sektorer är det värt att notera det Jordbruket har varit den enda sektorn som förlorat egenföretagarespecifikt 306 färre och vilket företag som lyckades lägga till egenföretagare, närmare bestämt 217 nya bidragsgivare.

När det gäller den största tillväxten 1 830 nya egenföretagare byggnadsarbetare, de 1 657 egenföretagare som registrerade sig i yrkesverksamhet och utbildning, vilket tillkom 1 055 nya egenföretagare i februari.