BearingPoint ska skapa 50 tekniska jobb och utse fyra irländska direktörer

BearingPoint anställer molnlösningsarkitekter, seniora lösningsarkitekter, data- och analysansvariga och DevOps containeringenjörer.

Det globala teknikkonsultföretaget BearingPoint planerar att öka sin personalstyrka med 15 procent, sade det idag (4 mars). Företaget, som har kontor i Dublin, siktar på att skapa 50 nya jobb 2024.

Under 2023 ökade BearingPoint sin irländska personalstyrka med 30 procent. Företaget rekryterar för närvarande till en rad akademikertjänster inom teknik och affärsrådgivning, samt erfarna roller med fokus på mjukvara och teknik.

För att sammanfalla med de senaste jobbnyheterna tillkännagav den utnämningarna av fyra nya irländskbaserade direktörer för att leda verksamhetens expansion här.

De fyra nya cheferna kommer att få i uppdrag att leda sina respektive avdelningars tillväxt, med särskilt fokus på att utöka talang och växande team. I Irland kommer BearingPoint att leta efter att fylla roller som molnlösningsarkitekt, senior lösningsarkitekt, data- och analyschef och DevOps containeringenjör.

Karl Byrne har utsetts till direktör och chef för mjukvaruutveckling. Han kommer att hantera mjukvaruutvecklingsprocessen för kundprojekt och utöka BearingPoints mjukvarukonsultverksamhet. Byrne har mer än 25 års kommersiell erfarenhet av mjukvaruutveckling för konsument- och företagsmarknader.

Stephen Redmond kommer att ta på sig rollen som direktör och chef för dataanalys och AI på BearingPoint. Phillip Fitzpatrick kommer att ta itu med BearingPoints Microsoft Services division; han har mer än tre decenniers erfarenhet inom sitt område, efter att ha lett Microsoft Technology Center i Dublin.

Slutligen har Mícheál Morrissey utsetts till BearingPoints direktör för teknisk rådgivning för kunders affärsutveckling. Hans huvudsakliga fokus kommer att ligga på att skaffa nya företagskunder, stärka befintliga kundrelationer och tillhandahålla rådgivningstjänster.

Gillian O'Sullivan, partner och landschef på BearingPoint Ireland beskrev jobbannonsering och utnämningsnyheter som ett ”bevis” på företagets pågående investering i Irland. Företaget har tidigare meddelat att det kommer att anställa 100 nya tjänster i Irland 2022.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.