Frilansare kan be artificiell intelligens att skapa sina webbsidor med dessa verktyg

Internetnärvaro har blivit avgörande. OCH Småföretag och egenföretagare står inför den ständiga utmaningen att sticka ut med sin digitala närvaro. Men sedan början av webben har sidutveckling nästan varit reserverad för dem med kunskaper inom programmering, gränssnittsdesign, användarupplevelse och SEO-optimering, eller de som hade råd att anlita en expert.

Uppkomsten av verktyg artificiell intelligens (AI) förvandlar detta panorama, demokratisering av tillgången till avancerade webbutvecklingsresurser och tillåta alla användare att ta sin verksamhet till internet.

AI gör det möjligt att ta itu med alla aspekter av webbdesign: från att optimera sidprestanda till att skapa innehåll i sig. Men det är nu också möjligt att designa anpassade webbplatser på några minuter. Utan att det hör till stora företag, enligt experter. Tvärtom, enligt studien Användning av artificiell intelligens och big data i spanska företag, publicerad av National Observatory of Technology and Society (Ontsi), en procentandel större än 40 % av små och medelstora företag med mindre än tio anställda inom sektorer som informationsteknik (41,3 %) och kommunikation (41,9 %) använder AI i sina dagliga liv. ”OCH Det är just dessa som utvecklar verktyg som sedan är tillgängliga för den som är egenföretagare och småföretagare. som har för avsikt att skapa eller förbättra sin närvaro uppkopplad”, Santiago Casademunt, en specialist på webbdesign, förklarade för denna tidning.

Det finns verktyg som kan skapa en webbplats för ditt företag på några minuter.

Så även om det kanske inte verkar så, AI är något som också börjar fånga sig bland mindre företag, med olika applikationer som visar dess växande verklighet i affärsvärlden. Enligt en nyligen genomförd undersökning gjord av HubSpot använder 93 % av webbutvecklarna någon form av AI, och 50 % använder den för att skapa hela siddesigner.

Således, bland de AI-verktyg som är tillgängliga för små och medelstora företag och egenföretagare, de första att värda att lyfta fram är de plattformar som använder avancerade algoritmer och maskininlärning att designa och lansera anpassade webbplatser, och viktigast av allt, intuitivt. Kända som webbbyggare, dessa verktyg kan generera en hel portal på några minuter. Processen börjar med en serie enkla frågor som användaren måste svara på om vilken typ av sida de vill utveckla, målen de måste uppfylla och designpreferenser. ”Detta kan inkludera detaljer som sektorn där ett företag är verksamt, den visuella stilen och färgerna som frilansaren föredrar, eller de funktioner som önskas för webbplatsen, till exempel en komplett portfölj av dess tjänster eller en blogg som visar din kunskap om en produkt eller tjänst, som ett sätt att undermedvetet sälja den till kunden”, enligt experten.

Med den information som tillhandahålls använder plattformen AI för att generera en optimerad design, analysera aktuella designtrender, anställningsbarhetsstudier och data från andra internetanvändare. Därefter kan egenföretagaren eller det lilla företaget anpassa innehållet med ett enkelt och intuitivt dra-och-släpp-gränssnitt. (dra och släpp), vilket underlättar dessa modifieringar utan behov av programmeringskunskaper. Detta inkluderar text, bilder eller arrangemanget av element på sidan.

Övervakning av egenföretagare och mikroföretag, så att webbplatsen designad av AI passar ditt företag, är nyckeln

Det finns en hel del sådana plattformar tillgängliga; även om förmodligen de mest kända i vårt land är Wix och Hostinger. ”Men innan du hoppar in i det här alternativet är det viktigt att ta hänsyn till några nackdelar,” rekommenderade Santiago Casademunt. ”För ja, de erbjuder en snabb och enkel lösning för att skapa funktionella webbplatser, som kan vara särskilt attraktiva för dem som precis har börjat i den digitala världen. Men först och främst, Standardisering av design kan få webbplatser att se grundläggande ut och sakna originalitet.”

Dessutom kan bristande kontroll över processen leda till generiska resultat om affärsfrågor är begränsade. Å andra sidan, Även om det är möjligt att anpassa webbplatsen senare, är de initiala designalternativen vanligtvis begränsade. ”Därför, om det slutliga resultatet inte motsvarar förväntningarna, kan det vara en mer tidskrävande process att korrigera det.”

På innehållssidan, även om AI-baserade byggare vanligtvis erbjuder något optimerade grundläggande Det kommer att bli nödvändigt för egenföretagaren eller det lilla företaget att anpassa dem till deras särskilda behov. För detta ändamål har de verktyg som kan generera texter och bilder effektivt och effektivt.

I samband med det förra är de mest kända utan tvekan ChatGPT och Gemini (Google), mycket användbara när man skapar SEO-optimerade texter, hjälper små och medelstora företag och frilansare att positionera sig bättre i sökmotorer. ”Särskilt den här språkmodellen Det kan användas på olika sätt för att fylla i de olika avsnitten på en sida, inklusive detaljerade beskrivningar av de produkter eller tjänster som erbjuds. Men också för att få idéer att ge innehåll till en Blogg, och till och med genom att skriva inlägg för det”, sa experten.

Artificiell intelligens hjälper också till att optimera din prestanda och SEO-positionering.

När det gäller genereringen av bilder, med hänsyn till att de är en viktig del av upplevelsen på en webbplats, är det också möjligt att hitta verktyg för att skapa dem från grunden med AI. Dall-E är den mest kända, syster till ChatGPT, och låter dig generera alla typer av bilder baserat på textindikationer. ”Ett ännu enklare alternativ för oerfarna människor,” sa specialisten, ”är Canva, särskilt användbart för att snabbt generera allt från grafik till banderoller reklam.

När sidan väl är designad slutar inte arbetet med en webbplats där. Och AI kan också hjälpa, med verktyg och teknik som gör det möjligt för små och medelstora företag att ytterligare optimera prestanda och funktionalitet på sina webbplatser. Således drivs nästan alla SEO-tjänster, såsom Marketmuse, av AI; vilket innebär att de låter dig få en mer detaljerad bild av webbplatsens prestanda och användarbeteende på en stor dataskala.

Dessutom kan webbplatsens funktionalitet också förbättras. Till exempel, lägga till chatbots och virtuella assistenter, för att när som helst kommunicera med kunder, drivna av AI, för att ge support till en portalbesökare. Dessa verktyg kan svara på vanliga frågor, hjälpa användare att navigera och erbjuda hjälp i realtid. Eller till och med, för de mest avancerade, Få hjälp med att förbättra användarupplevelsen. ”AI-verktyg som Adobe Sensei kan analysera dess beteende och ge förslag för att optimera designen av webbplatsen, perfekta navigering, tillgänglighet och dess anställbarhet”, avslutade Santiago Casademunt.