Fundación Telefónica anordnar en gratiskurs om cybersäkerhet för egenföretagare och företag

Telefónica Foundation presenterar, genom sin Conecta Empleo-plattform, den första av sina fem kostnadsfria cybersäkerhetskurser. På så sätt utvecklar enheten sitt engagemang för utbildning i digitala färdigheter. Detta är en 30-timmars onlineutbildning, avsedd för användare utan förkunskaper i cybersäkerhet eller med en grundläggande nivå. Under de följande fyra kurserna kommer egenföretagare och företag att kunna öka sina kunskaper inom detta område.

Lanseringen av kurserna har skett i en tid då cybersäkerhet är särskilt relevant för egenföretagare och småföretag, eftersom tekniken alltmer påverkar kommersiella transaktioner.

Utvecklade av Telefónica Tech-proffs, genom deras företag Govertis, dessa kurser, som sträcker sig från en grundläggande till en avancerad nivå, tillåter studenter gradvis skaffa sig kunskap inom cybersäkerhet, anpassa efter dina behov. Det är en utomordentligt praktisk metodik, som uppmuntrar forskning, kritiskt tänkande, tillämpning av kunskap och problemlösning.

Den första kursen heter ”Introduktion till informationssäkerhet”

Fundación Telefónicas utbildningsplan kommer att förklara hur komplexa fysiska system som kraftverk eller vattensystem skyddas mot möjliga cyberattacker, samt rollen som etiska hackare spelar i det digitala landskapet.

Den första av Fundación Telefónica-kurserna, med titeln ”Introduktion till informationssäkerhet”, ger studenterna en solid grund i medvetenhet om dataskydd och säkerhet. Bland de ämnen som tas upp är strategier och tekniker för att garantera integritet, konfidentialitet och tillgänglighet för data, lagliga regler, internationella dataöverföringar, metoder för att anta cybersäkra vanor och organisatoriska säkerhetspolicyer.

Detta uppsving i utbildningen av framtidens yrkesverksamma är mer än nödvändigt, särskilt i en miljö där efterfrågan på cybersäkerhetsexperter vida överstiger det tillgängliga utbudet. Inte förgäves, enligt stiftelsens Digital Society in Spain 2023-rapport, har Spanien ett betydande underskott av dessa yrkesverksamma, med en efterfrågan som kan överstiga 83 000 tjänster till 2024.

Fundación Telefónica åtgärdar klyftan genom att erbjuda gratis, online och mycket praktisk utbildning

Därför försöker dessa Fundación Telefónica cybersäkerhetskurser att ta itu med denna lucka, och erbjuder gratis, online och mycket praktisk utbildning. Genom en metodik som innehåller praktiska fall, Interaktiva aktiviteter och attraktivt berättande försöker motivera eleverna att utveckla färdigheter som forskning, kritiskt tänkande och problemlösning, för att förbereda dem för att möta utmaningarna i den nuvarande och framtida digitala världen.

Anställningsbarhetsområdet i Fundación Telefónica inkluderar orienterings- och digitala utbildningsprojekt, både för arbetslösa och de som vill omorientera sitt framtida arbete genom tillgängliga och kortsiktiga kurser. År 2023 kommer det att gynna mer än 3,2 miljoner människor genom programmeringskurser på Internet of Things, webbanalys eller digital marknadsföring; kurser om digital kompetens för lärare; scratch-programmering för studenter, utbildning på de 42 campusen eller genom vägledningsresurserna som tillhandahålls av Employment Map och Virtual Career Counselor.

Du kan få mer information, samt registrera dig på denna länk.