Galways IMS Marketing skapar 20 jobb efter sammanslagning med amerikanskt företag

B2B-byrån för digitala tjänster IMS Marketing arbetar på distans så att tjänsterna är öppna för alla på ön Irland.

IMS Marketing, en irländsk B2B-marknadsföringsbyrå, har förvärvats av reklamföretaget Locomotive med huvudkontor i North Carolina. Affären innebär att IMS Marketing, som är baserat i Oranmore, Co Galway, kommer att kombinera sina resurser med det amerikanska företaget när det utökar sin räckvidd till Europa.

IMS Marketing kommer att behålla sitt namn, men det kommer att bli känt som en Lokomotivagentur. Företaget planerar att rekrytera 20 nya medarbetare under de kommande två åren, med roller som ska vara baserade var som helst på ön Irland. Tjänsterna kommer att vara inom digital marknadsföring och strategisk varumärkeskommunikation. För närvarande annonserar dess webbplats bland andra roller för en digital designer, en digital kontoansvarig och en WordPress webbutvecklare.

Sedan det grundades 2007 har IMS Marketing arbetat med många företag när de expanderar till nya platser. Det har också partnerskap med ett antal statliga myndigheter som Enterprise Ireland och IDA Ireland. Dess kunder kommer att dra nytta av Locomotives USA-kontakter, medan Locomotive planerar att utnyttja IMS Marketings kontakter för att växa sin verksamhet i Irland och Europa.

Marty Martin, VD för Locomotive Agency, sa att hans team blev ”omedelbart imponerade av IMS kundbas och deras framgång med att hjälpa företag att expandera internationellt”.

”IMS tillför ett förbättrat tjänsteerbjudande till Lokomotive Agency som kommer att positionera vårt omdefinierade företag som en verkligt internationell, fullservice digital byrå med global räckvidd.” Han tillade att de två företagen delar en ”gemensam vision och kompletterande tjänsteerbjudande”.

Kevin Moran, grundare och verkställande direktör för IMS Marketing, kallade affären ”ett spännande partnerskap” för både byråernas kunder och anställda. ”Det har alltid varit vår ambition att växa vår verksamhet internationellt och förvärvet av Locomotive accelererar möjligheten att erbjuda ett integrerat utbud av strategisk marknadsföring och digitala tjänster på både den amerikanska och europeiska marknaden.”

Moran och hans ledande ledningsgrupp kommer att behålla sina positioner under den nya strukturen. Han hyllade sin personal och tillade: ”Jag tror inte att något av detta skulle ha varit möjligt utan det anmärkningsvärda team i världsklass som vi har byggt här i IMS. För nästan fyra år sedan var världen tvungen att gå helt och hållet online och vi har inte sett tillbaka sedan dess.”

Han sa att förutom kundmöten och teamsamarbetsdagar är företagets personal helt avlägsen. ”Det har gjort det möjligt för oss att attrahera de bästa talangerna i Irland. Vi är en flexibel arbetsgivare som respekterar och hyllar de intressen och åtaganden som våra medarbetare har utanför arbetet. Genom att göra det har vi positionerat oss som en glad, dynamisk arbetskraft med en ljus, inspirerande framtid och jag ser fram emot att realisera den verkliga potentialen och tillväxtmöjligheterna som denna flytt innebär för vårt team och företaget i stort.”