Gratisplatser för egenföretagare i Spaniens största accelerationsprogram för företag

Egenföretagare och småföretag kan nu få en plats gratis i den största accelerationsprogram som det finns i Spanien. ”Acelera Startups” är just nu det största projektet av rådgivning och mentorskap för egenföretagare och företag av alla storlekar och sektorer som finns i vårt land. Erbjuder för närvarande i begränsad omfattning lediga platser så att alla företagare kan dra nytta av programmet genom att komma åt genom koden som infogas i slutet av artikeln.

Accelera Startups Program är ett projekt som främjas av Impact Hub och mentorDay acceleratorer och finansieras av nästa generations EU-medel inom ramen för Spaniens regerings plan för återhämtning och motståndskraft. Detta initiativ kommer att börja kl 2024 och ger möjlighet till alla företagare att tillgång till experter inom olika områden som hjälper dig igenom workshops, mentorskap eller nätverkande att skala din verksamhet och multiplicera din försäljning.

Detta program har med olika faser och kommer att utvecklas online eller personligen genom 50 timmars workshops, 40 timmars personliga mentorskap och nätverksevenemang om finansiering. Deltagarna kommer också att få möjlighet att arbeta i coworking spaces eller få tillgång till event som 4YFN, bland annat.

Utöver detta har Impact Hub-nätverket mer än 25 000 entreprenörer i 65 länder, och mentordagen Det är den första acceleratorn i Spanien med mer än 4 000 företagare befordrades, så de egenföretagare, små och medelstora företag eller nystartade företag som har tillgång till det kommer att få möjlighet att lära sig om projekt och kontakter från alla typer av områden och platser. Det är faktiskt planerat att mer än 700 projekt ingår i programmet Accelererar startups, så att företag som får en plats kommer att ha möjlighet att vara en del av en community som ger dem tillgång till hundratals kontakter och potentiella partners och investerare.

Den här tidningen har kontaktat Fernando Sola, direktör för ”Accelera Startups”-projektet så att han kan förklara första hand för intresserade entreprenörer hur Accelera Startups fungerar och vad företag kommer att hittaför att komma åt programmet.

Hur fungerar ”Acelera Startups”, det största accelerationsprojektet för företag i Spanien?

 • Hur skulle du sammanfatta projektet ”Acelera Startups” med några få ord och varför ska entreprenörer få tillgång till detta program?

Accelera Startups är en unik möjlighet att tillgång till mycket personlig acceleration och med experter på toppnivå som får alla företag att växa. Det är sällan man stöter på möjligheten att dela och förbättra sitt projekt hand i hand med experter inom varje affärsområde, även entreprenörer, och få all deras kunskap och lära sig att tillämpa den. Enkelt uttryckt, få har tillgång till hundratals kontakter och sprickor av den kalibern. Och ävenfri.

 • Vilken typ av företag kan få åtkomst till ”Acelera Startups”? Måste de vara teknikföretag eller kan vilken entreprenör som helst få tillgång till det?

Varje företagare, oavsett om det är egenföretagare eller ett företag, som har en projekt med en innovativ poäng i en av sex ekosystem att vi ska jobba. Eftersom programmet är mycket personligt är det dessutom förberett att stödja projekt i olika faser av mognad och storlek. Det är en av de saker jag gillar mest, du behöver inte vara Steve Jobs för att få tillgång till experter.

 • Programmet är utvecklat i person- och onlineformat. Kan företagare välja något av alternativen?

Som jag nämnde kommer det att bero på vilket av de 6 ekosystemen de tillhör. Är:

 1. Katalonien (personligen i Barcelona, ​​​​Tarragona och Girona).

 1. Andalusien (personligen i Málaga, Sevilla, Granada och Almería).

 1. Kanarieöarna (personligen på Teneriffa och Gran Canaria).

 1. Agri-food (online, från hela Spanien).

 1. Energi och ekologisk omställning (online, från hela Spanien).

 1. Turism och kulturella, musikaliska eller audiovisuella industrier (online, i hela Spanien).

 • Hur utvecklas accelerationsprogrammet?

Med mycket magi. Jag känner att om jag säger något annat kommer jag att tona ned det, så vi berättar mer när du registrerar dig.

 • Vilken del av programmet eller vilka av faserna skulle du lyfta fram för dess betydelse för entreprenörer?

Måste jag markera en? I allmänhet är mängden kunskap och lärande som överförs Det kan motsvara att spara ett och ett halvt års försök och misstag för företagare. Men om du tvingar mig att lyfta fram en, 40 timmars individuell mentorskap (hand i hand!) med de experter du behöver och nätverkande med en community på nästan 30 000 entreprenörer. Ja, det finns två, förlåt.

 • Vilka krav måste företagare uppfylla för att ansöka om plats i ”Acelera Startups”?

Tja, de måste uppfylla 3 saker: de måste vara inkorporerade i Spanien, tillhöra ett av de 6 ekosystemen som jag nämnde, och de måste vara registrerade som egenföretagare eller som ett företag och att registrering eller registrering av företaget inte överstiger 5 år (7 år när det gäller ekosystemet för energi och ekologisk övergång). Och detta är inte längre ett krav, men att ha viljan att ta ett steg med ditt projekt och, ja, ett sinne för humor också, stämmer alltid!

 • Hur kan företagare som uppfyller dessa krav ansöka om en ledig plats?

Bjuder mig på en öl. Nä, skoja bara hahaha. Går in på hemsidan och fyller i det korta formuläret. Väl skickat har vi hela teamet redo att kontakta dig och hjälpa dig med den slutliga ansökningsprocessen för tjänsten. Vi gillar det nära bemötandet, och att du så snart som möjligt känner värmen från det stora samhället Impact Hub och mentorDay.

Tillgång till Accelera Startups-programmet

Egenföretagare och små och medelstora företag som är intresserade av att komma åt ”Acelera Startups” kan ansöka om en av platserna i programmet under en begränsad tid. För att göra detta behöver du bara komma åt formuläret via följande länk som anger att de rekommenderas med AYE-koden: https://madrid.impacthub.net/acelera-tu-empresa/?utm_source=web&utm_medium=auto_emp_noticia&utm_campaign=Acelera

När de har fyllt i formuläret kommer Acelera Startups-teamet att kontakta dem och förse dem med alla detaljer för att bli en del av detta program, som startar 2024.