Hanley Energy kommer att anställa 150 nya medarbetare när det öppnar USA:s huvudkontor

Hanley Energy ökar sin irländska arbetsstyrka med 50 och har lediga tjänster för elektriker i Meath, Cavan, Louth och Monaghan.

Det Meath-baserade energiföretaget Hanley Energy växer sina team i Irland och utomlands, efter att ha öppnat ett kontor på 12 miljoner dollar i USA.

Det nya kontoret vid 'Data Center Alley' i Virginia kommer att fungera som företagets amerikanska huvudkontor när det arbetar för att expandera sin verksamhet globalt. Hanley Energy planerar att anställa 100 nya jobb i USA och 50 jobb i Irland för att stödja denna expansion.

Hanley Energy angav inte vilka typer av jobb som det kommer att erbjuda som en del av sin expansion. Men företagets karriärsida visar flera lediga jobb på kontoret i Meath, Cavan, Louth och Monaghan. Företaget söker behöriga elektriker och ellärlingar från första året till fjärde året på dessa orter.

Hanley Energy är specialiserat på design, konstruktion och driftsättning av nyckelfärdiga system, som täcker områden som energihantering och kritisk kraft för datacenter.

Företaget sa att dess nya amerikanska kontor är en toppmodern anläggning på 40 000 kvm och kommer att stärka sitt globala nätverk. Hanley Energy har 800 anställda i sex länder och exporterar sina tjänster till 32 globala marknader.

Tillkännagivandet gjordes idag (14 mars) i Washington DC som en del av Enterprise Ireland St Patrick's Day-programmet för affärsevenemang.

Hanley Energys VD Clive Gilmore sa att öppnandet av detta amerikanska huvudkontor är en ”milstolpe” i företagets globala verksamhet.

”Det lägger också grunden för framtida expansion när vi levererar energi- och energihanteringslösningar till våra partners Amazon Web Services och andra multinationella teknikleverantörer i USA och över hela världen,” sa Gilmore.

”Sedan vi grundades har Enterprise Ireland stöttat oss i vår tillväxt och har varit avgörande för att hjälpa oss att etablera ett fotfäste i Nordamerika.”

Tillkännagivandet följer en rekryteringskampanj som Hanley Energy lanserade 2022 för att utöka sin personalstyrka med 225, efter att de delade planerna på att bygga en tillverkningsanläggning i Monaghan och utöka sin anläggning i Dundalk, Co Louth.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.