Hur hybridinlärning har "demokratiserat" uppfostran i Irland

John Delves från UCD:s Professional Academy och English Language Academy diskuterar kompetensbrist, teknikens växande inverkan och värdet av ett ”bara gå för det”-tänkesätt.

I takt med att tekniken fortsätter att utvecklas och bli mer krävande, har konceptet med kompetensutveckling blivit viktigare än någonsin.

Experter har talat om de positiva aspekterna av kompetenshöjning, såsom förmågan att minska personalomsättningen och förbättra affärsresultaten. Samtidigt kan drastiska förändringar från framväxande teknik som AI orsaka störningar om personalen inte lär sig att anpassa sig och kompetensbrist fortsätter att plåga olika branscher som IT- och programvarutekniksektorerna.

En person som har bevittnat kompetensbristen i första hand är John Delves, som har erfarenhet av ledarskap i organisationer som Digicel och Magnet Plus. Han utsågs nyligen till VD för University College Dublins (UCD) Professional Academy och English Language Academy, som är inriktade på att skapa ”marknadsledande spelare” inom både engelskspråkig utbildning och professionell kompetensutveckling.

”I slutändan är vårt uppdrag att stärka individer och organisationer genom utbildning i världsklass, främja personlig tillväxt och att säkerställa att Irland förblir inte bara konkurrenskraftigt, utan bäst i klassen inom alla nyckelmarknadssektorer,” sa Delves.

Växande tekniska utmaningar

Delves började sin karriär på Hibernia Foods i Storbritannien, innan han gick över till chefspositioner i Kerry Foods och Greencore. Han började på Digicel 2008 där han hade olika positioner på toppnivå.

”Medan jag var där tillbringade jag över ett decennium på VD-nivå i Stilla havet och Karibien och genomförde två framgångsrika lanseringar i Vanuatu och Fiji,” sa han. ”Jag utvecklade företaget från att vara en mobiloperatör till en total kommunikationsleverantör över mobil, fast, TV och bredband och digitala medier i Karibien och var också grundare av Digicel Foundation i Trinidad och Tobago.”

Under sina tidigare roller har Delves bevittnat utmaningen med kompetensbrist och den ”mycket konkurrensutsatta marknaden för talang”, som håller på att förändras på grund av snabba förändringar.

”Organisationer brottas med en pågående utmaning med att utveckla ekonomiska strukturer och marknader, såväl som framväxande ny teknik, såsom generativ AI,” sa Delves. ”Detta innebär att anställda ständigt måste lära sig och utvecklas bara för att hålla jämna steg med den moderna världen och se till att de inte lämnas på efterkälken.”

Förra året släppte UCD Professional Academy sin tredje årliga undersökning av irländska elever och fann att det finns en betydande aptit bland befolkningen för kompetensutvecklingskurser. Men bara 42 procent av de tillfrågade arbetsgivarna tillhandahöll kurser internt för anställda.

Delves noterade också att tidsbegränsningar och ett behov av flexibilitet bland anställda framstod som ”betydande hinder” för personal som överväger en professionell utvecklingskurs, eftersom arbetare ”lever ett hektiskt liv med högt tempo med flera åtaganden”.

”Utmaningen ligger i att hitta professionella utvecklingsmöjligheter som är flexibla och skräddarsydda för att möta deras behov och verkligheten hos både organisationer och anställda,” sa Delves. ”Det finns ingen ”one size fits all”-inställning till färdigheter längre.”

Delves ställdes inför sin egen grad av uppfostringsutmaning tidigare, och beskrev sin största risk som hans beslut att byta till telekommunikationsbranschen när han började på Digicel.

”I slutändan lönade sig risken – jag arbetade med otroliga affärsjättar och hade turen att ge mina barn gåvan att resa och se världen”, sa han. ”Ordet gäller, 'med stor risk kommer stor belöning'.

”Det bästa affärsrådet jag någonsin har fått är förmodligen att ”bara gå för det” och lita på din magkänsla. Jag har alltid varit ett fan av en utmaning och jag tror att detta har återspeglas i min affärserfarenhet.”

En ökning av hybridinlärning

Delves och UCD Professional Academy tror att ”kort utbildning” kan hjälpa till att fylla upp kompetensgapet och ta itu med hindren för personal som vill ha mer personlig utveckling.

”Vi uppmuntrar individer och irländska företag att blicka inåt och verkligen utvärdera de områden de tror kommer att tjäna dem för att uppnå deras långsiktiga ekonomiska ambitioner.”

Han sa att akademin erbjuder olika alternativ från deltids- och hybridkurser till ”veckolånga intensiva bootcamps”. Bland de tillgängliga erbjudandena hävdar Delves att hybridalternativet har varit en spelförändring, och beskriver det som en ”ny verklighet som fullständigt har demokratiserat utbildningsupplevelsen”.

”Kombinationen av traditionella personliga metoder och onlinetillgänglighet har underlättat många människor som annars kanske inte har kunnat ta del av professionella utvecklingskurser på grund av familj, arbete och andra åtaganden,” sa Delves. ”Vår uppgraderingsrapport indikerade att när det gäller hur och var människor vill ta professionella utvecklingskurser, är hybrid det föredragna alternativet (vid 31 st).”

Delves sa att tillväxten i hybridinlärning beror på det uppsving det ger när det gäller tillgänglighet, eftersom det ”bemyndigar individer som inte kan ta sig till personliga klasser av någon anledning”.

Han noterade också att det finns en ökad efterfrågan på tekniskt baserad uppfostran och att UCD Professional Academy tar upp detta i sin ”utvecklande datakompetenskursportfölj”.

UCD-undersökningen pekade ut AI och mjuka färdigheter som särskilt eftertraktade av elever. Förra året berättade UCD Professional Academys kommunikationschef, Colin Stoddart, för SiliconRepublic.com att AI och datakompetens var viktiga fokusområden för teamet.

Leder akademin

Genom att övergå till chefen för dessa två organisationer har Delves återigen tagit ett steg från en sektor till en annan. Efter att ha arbetat i flera branscher har han lärt sig några knep för att få ut det mesta av sin personal oavsett vilken sektor han är i.

”Jag gör det till en prioritet att skapa rätt miljö,” sa Delves. ”Målet är alltid att du vill att ditt team ska se fram emot att arbeta med dig och inte frukta måndagen när det rullar på.

”Mitt tillvägagångssätt har alltid varit att vara rättvis och öppen med mina kollegor och jag tycker att en naturlig biprodukt av detta är förtroende. När du har ditt teams förtroende och stöd har du verkligen kraften att skapa betydande förändringar.

”Jag tror också att du också måste ha kul eftersom du spenderar för många timmar tillsammans för att inte ha lite kul på vägen och ta dig själv på för stort allvar.”

Delves sa att en-mot-en-möten är ”kritiska” och att han hade dessa möten med alla 75 teammedlemmar från både Professional Academy och English Academy under den första månaden av sin nya roll, för att lära känna sin personal bättre.

Han diskuterade också frågan om mångfald på arbetsplatsen. Han tycker att det är ”mycket få sektorer som inte upplever mångfaldsproblem” och att det är något som ”måste hanteras av ledare nu”.

”Inklusivitet börjar på alla nivåer, detta innebär att titta på våra styrelsemedlemmar, våra ämnesexperter och de runt omkring oss och ställa alla frågan ”känner du dig representerad och stöttad?”, sa Delves.

”Jag tror att detta stämmer väl överens med UCD Professional Academys vision att leda Irlands uppgraderingsagenda och ses som en strategisk partner i förverkligandet av Irlands långsiktiga arbetskraftsambitioner, vi tillhandahåller kurser om mångfald och inkludering och kvinnor i ledarskap och är angelägna om att stödja organisationer i att bygga sina mångfaldsstrategier.

”När jag tittar på min ledningsgrupp är jag glad över att den är mångsidig men det finns utrymme att fortsätta att utveckla och utveckla detta under de närmaste åren.”

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.