Hur man använder ChatGPT för maximal effektivitet

Du får ut det du stoppar i ChatGPT, så se till att du är smart med dina uppmaningar. Ju mer detaljerat desto bättre kvalitet får du.

Vad tycker du om ChatGPT? Till och med de ivrigaste av AI-avskyrarna har förmodligen låtit sin nyfikenhet ta överhanden och kollat ​​upp väsen kring OpenAI:s flaggskeppsgenerativa AI-verktyg. Mellan grundarens dramer och Microsofts intresse av att investera är det svårt att ignorera vurm som är ChatGPT.

Du kan lita på oss när vi säger att det redan finns hundratals artiklar där ute om tips och hacks för att få ut det bästa av ChatGPT för produktivitet. Det har sina nackdelar och dess kritiker, men dess fans inkluderar sådana som den amerikanske ekonomen och författaren George Gilder, som förespråkade fördelarna med AI för arbetare i en intervju med SiliconRepublic.com förra året.

Fråga ChatGPT

Om du vill ha tips om hur du kan maximera din upplevelse med ett generativt AI-sökverktyg, varför inte fråga ChatGPT själv? På så sätt behöver du inte lägga tid på att tänka eller samla in informationen själv. Låt AI göra det åt dig.

För den här artikeln gjorde vi ett experiment: vi ställde ChatGPT följande fråga: Hur kan ChatGPT spara tid för arbetare?

Svaret det genererade var ganska detaljerat med tanke på att vi ställde en enkel fråga. Sammanfattningsvis var svaret: genom att tillhandahålla on-demand assistans, svara på frågor, hjälpa till med onboarding och utbildning, automatisera rutinuppgifter, effektivisera kommunikationen, förbättra beslutsfattandet och tillhandahålla personliga arbetsflöden.

Låt dig vara öppen för förslag

Vi var inte förvånade över att se de flesta av dessa poäng dyka upp, men poängen med träning och onboarding var lite av en kurva.

”ChatGPT kan hjälpa till med utbildning och introduktion av nya medarbetare genom att tillhandahålla information om företagets policyer, procedurer och bästa praxis. Det kan erbjuda interaktiva inlärningsupplevelser, frågesporter och simuleringar, vilket gör det möjligt för arbetare att lära sig i sin egen takt utan behov av omfattande mänsklig inblandning.”

Det är en intressant punkt som vi inte tänkte på själva, förmodligen för att onboarding och utbildning vanligtvis är en personledd process snarare än en AI-systemledd process. Men om det görs bra kan ChatGPT möjligen vara en hjälp, särskilt för att generera frågesporter och simuleringar.

Som du kan se av vårt lilla experiment är det också ganska bra att vända sig till när du har fastnat eller om du har en fråga. Den kostnadsfria versionen av ChatGPT är dock inte ansluten till internet och körs på gammal data, så förvänta dig inte ett korrekt svar om du frågar den om något från 2023 eller 2024.

Använd din nudel när du skriver uppmaningar

Det är trevligt att använda sin hjärna ibland, det är därför vi fokuserar på hacks som kräver att du testar dem med ditt eget unika arbete. Effektiv snabbskrivning är ett område som definitivt kräver lite försök och misstag. Du får ut det du stoppar i.

Allas uppmaningar kommer att vara olika; även om du vill att ChatGPT ska generera ett svar på ett e-postmeddelande, måste du fortfarande skriva uppmaningen som genererar det du behöver.

Poängen? ChatGPT är inte avsett för lata människor, det är avsett för människor som vill vara smarta med hur de spenderar sin tid och energi – det är åtminstone vad dess förespråkare kommer att berätta för dig…

Prova detta:

Be ChatGPT att generera ett svar på ett e-postmeddelande som du behöver skicka till din chef om att du vill överföras till ett annat projekt.

En skärmdump av ett utkast till e-post som skapats av ChatGPT.

Skärmdump: Blathnaid O’Dea via ChatGPT

Försök sedan:

Be ChatGPT att generera ett informellt kort e-postmeddelande till din chef där du uppmanas att överföra dig till ett annat projekt där du kommer att kunna använda dina Java-kunskaper.

Skärmdump av ett e-postmeddelande utarbetat av ChatGPT.

Skärmdump: Blathnaid O’Dea via ChatGPT.

Se skillnaden? Den ena läser som om den var skriven av en robot, medan den andra är mer rimlig.

Anpassa ditt arbetsflöde eller prova…

Om du använder ChatGPT tillräckligt ofta, tränas den i att känna igen dina preferenser och kommer att svara in natura. Du kan be den att håna upp ett schema åt dig om du är dålig på att organisera din tid genom att mata in din lista med uppgifter för dagen. Det kommer dock inte alltid att bli rätt. Vi bad den att utarbeta ett schema för oss baserat på våra dagliga uppgifter, men den ignorerade vår begäran om en sen lunch och insisterade på att vi skulle ta vår paus när alla andra tar sitt vid 12.30. Det gav oss också en ganska generös tid på 30 minuter att svara på ett e-postmeddelande – vilket är lite löjligt.

Vid närmare eftertanke kanske du är bättre att lita på dig själv för saker som schemaläggning och beslutsfattande, men ChatGPT kan verkligen hjälpa till att automatisera det tråkiga.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.