Hur man hjälper rekryterare att hitta dig

Dagens sysselsättningslandskap kan vara en förvirrande och frustrerande värld att navigera i, men vi har några tips som kan hjälpa dig att få nästa jobb.

Att leta efter en ny roll kan ibland kännas som ett aldrig sinande drag genom anställningssidor, rekryteringsbyråer och företags sociala medier – bara för att du ska missa det som verkar vara ditt perfekta jobb.

Du lägger ner arbetet, du gör din research och du söker tjänsten, men av någon anledning blir du inte utvald. Var säker, det finns massor av verktyg som du kan använda för att hjälpa dig att bli mer synlig och ta till dig den drömrollen.

Sociala media

Vi lever verkligen i en digital tidsålder, så majoriteten av jobbsökandet sker online. Många av oss kanske har minnen av att skriva ut dussintals CV:n med avsikten att dela ut dem personligen för den personliga touchen, men det verkar vara ett minne blott.

Rekryterare letar efter mycket skickliga och engagerade sökande, därför är sociala medier, som LinkedIn, X och även Instagram ett bra sätt att se en annan sida av en sökande.

När vi utvecklas som ett samhälle söker fler och fler arbetsgivare sökande som är motiverade, närvarande och icke-kontroversiella. Det är alltid praktiskt att ha professionella versioner av dina sociala medier, snarare än att ge full tillgång till personliga konton.

Ett råd att komma ihåg är att hålla dina offentliga sociala medieplattformar aktiva och professionella. Behåll dem som du skulle göra med ditt online-CV, eftersom ett tvivelaktigt inlägg eller en bild kan vara den avgörande faktorn för om en rekryterare rekommenderar dig eller inte.

Sökande spårningssystem

Alla som har lagt upp sitt CV eller personliga brev till en jobbnämnd online känner till processen. Du laddar upp din senaste information, specificerar vilken typ av arbete du är intresserad av, sedan klickar du på skicka och du känner att du har gjort allt du kan. Men har du det?

Vad folk kanske inte är medvetna om är att många av dessa databaser rutinmässigt använder system för spårning av sökande, i ett försök att inte bara källa utan att bortse från kandidater som till synes inte uppfyller kriterierna. Ofta kan människor förbises baserat enbart på utelämnandet av en färdighet eller intresse.

Med detta i åtanke är det avgörande att hålla koll på förändringar i branschen du försöker gå in i. Om du är okvalificerad inom ett visst område, använd din tid klokt och engagera dig i kompetenshöjning så att du alltid möter rekryterarens och arbetsgivarnas förväntningar.

Mycket kan förändras inom en bransch under de veckor och månader du kan ägna dig åt jobbsökande, så befinn dig inte i en position där du blir stillastående och inte längre är den optimala kandidaten.

Video- och ljudverktyg

Video- och ljudverktyg dök upp som en användbar lösning före intervjuer vid samma tid som fjärrarbete ökade i popularitet. I hopp om att få en officiell intervju kan kandidater spela in svar på frågor i förväg och lägga upp dem tillsammans med sitt CV och personliga brev så att en rekryterare kan granska dem.

Detta visar inte bara rekryteraren att du är aktivt engagerad i ansökningsprocessen för detta företag, utan det är också ett fantastiskt tillfälle att öva på intervjustilar och -tekniker utan press från en personlig publik. Det gör det också möjligt för den sökande att visa sin branschkunskap och sin lämplighet för denna tjänst.

Listkurering

Det är viktigt att veta vad man vill och att ha bra koll på vad man realistiskt kan uppnå. Rekryterare har en checklista över de egenskaper och färdigheter som utgör den perfekta kandidaten.

Det kan vara brett, till exempel någon som är punktlig, pålitlig och hårt arbetande, eller mer specifik, till exempel någon som är skicklig på ett talat eller programmeringsspråk. Hur som helst kommer rekryteraren att göra det klart att de har strikta kriterier. Som du borde.

Ett bra tips för att hjälpa dig att begränsa dina mål är att skapa en lista över de företag du vill arbeta för, de arbetsgivare som inspirerar dig och den karriärutveckling du förväntar dig.

Många av oss känner att vi bara kan gå så långt och resten är upp till rekryterarna. Vi har visat var vår kompetens ligger och vi hade inte sökt tjänsten om den inte passat bra. Så de borde komma och hitta oss eller hur? Inte exakt.

Initiativ och att veta när man ska närma sig någon är en värdefull färdighet som ofta kan ta en livstid att fullända. Men varför inte börja nu?

Efter att ha sökt en tjänst, istället för att vänta på att få höra ditt öde, kan det vara fördelaktigt att kontakta rekryteraren direkt för att ytterligare uttrycka ditt intresse för rollen. I grund och botten, varför inte rekrytera en rekryterare och hitta det där drömjobbet som du vet väntar på dig?

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.