KPMG skapar 200 jobb från nya EU AI Hub i Dublin

KPMG:s nya AI Hub syftar till att hjälpa företag att implementera AI korrekt och kommer att leda till jobb inom AI och relaterade områden som risk, regulatoriska tjänster och cybersäkerhet.

KPMG Ireland har lanserat en ny EU AI Hub i Dublin för att hjälpa företag att implementera AI-teknik och för att hantera komplexiteten i AI-reglering.

Syftet är att hjälpa företag att bedöma sin beredskap för EU:s AI-lag och sedan arbeta för att få sina system i linje med kommande reglering. Navet har lanserats i KPMG:s Global Innovation Hub i Dublin och utvecklades i samarbete med Microsoft och Cranium.

Det förväntas att navet kommer att skapa 200 jobb under de kommande tre åren. Dessa KPMG-roller kommer att vara inom AI och tillhörande områden som risk, regulatoriska tjänster och cybersäkerhet.

KPMG beskrev EU AI Hub som en samarbetsmiljö för kunder för att lösa komplexa affärsmässiga, regulatoriska och tekniska utmaningar i samband med AI-livscykeln.

Sean Redmond, direktör för EU AI Hub, sa att efterlevnad av AI-lagen inte bör ses som ett ”block för innovation” utan att det istället borde ge skyddsräcken för att låta organisationer experimentera med AI och ”leverera värde till sina företag och kunder” ”.

”Vårt uppdrag är att avkoda AI-distribution och se till att det görs säkert och ansvarsfullt,” sa Redmond. ”EU AI Hub är unikt positionerad för att leda denna ansträngning och föra samman topptänkande och spjutspetsteknologi i en samarbetsmiljö mot AI:s kritiska roll och hubbens uppdrag.

”Vi förstår att ansvarsfull AI inte bara är en affärsmässig utan också en regulatorisk och teknisk utmaning, och vi är engagerade i att hjälpa kunder att implementera end-to-end ansvarsfulla AI-program över hela AI/ML-livscykeln.”

KPMG och Cranium sa att EU AI Hub erbjuder vägledning för att säkerställa ansvarsfulla AI-implementeringar, från initial strategi och design till implementering och optimering över AI-livscykeln. Huben kommer också att erbjuda expertråd och stöd för att säkerställa att AI-produkter är praktiska och etiskt sunda.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.