Majoriteten av irländska arbetare över 40 maj omskolar för att hålla jämna steg med tekniska förändringar

Irländska arbetare anser att AI och kodningsfärdigheter bör vara obligatoriskt lärande för unga människor för att förbereda dem för arbetslivet.

Enligt en undersökning från teknikföretaget ServiceNow anser majoriteten av de irländska arbetarna (55 procent) att deras formella utbildning inte förberedde dem tillräckligt för de jobb de har för närvarande. Mer än åtta av tio (83 procent) av irländska arbetare över 40 år överväger omskolning eftersom generativ AI fortsätter att utvecklas.

I oktober undersökte ServiceNow 5 500 arbetare från hela Irland, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Förenade Arabemiraten, Sverige och Schweiz om digital kompetens och kompetensklyftor.

Med teknik som generativ AI som blir allt vanligare i många branscher, är majoriteten av irländska arbetare överens om att AI (78pc) och kodning (78pc) bör vara obligatoriska i formell utbildning.

De anser att ge unga den digitala kompetens de behöver för att lyckas i framtidens arbete bör ha företräde. De allra flesta (94 st) ser digitala färdigheter som viktiga, och många säger att digitala färdigheter är viktigare att lära sig än språk (92 st), sport (89 st) och kreativt skrivande (88 st).

Ångrar, de har några

Det verkar som om en ganska betydande del av den irländska arbetsstyrkan är fylld av ånger när det gäller karriärvägar. Nästan en femtedel (19 procent) av de irländska kontorsanställda önskar att de hade valt en annan karriär, och 13 procent överväger omskolning inom ett annat område.

Dessa missnöjda arbetare vill inte att nästa generation arbetare ska drabbas av ett liknande öde. Nästan tre fjärdedelar (73 procent) anser att det borde finnas en standardiserad kvalifikation för digital kompetens som arbetsgivare kan känna igen för att säkerställa att de rekryterar rätt talang. En majoritet tror att digital kompetens ger människor en fördel i affärer och att de skulle känna sig säkrare på jobbet om de hade möjlighet att fördjupa sig inom detta område.

”Teknisk innovation går i en otroligt snabb takt och när affärsbehovet ökar kämpar många av dagens anställda för att hänga med”, säger Cathy Mauzaize, VD, EMEA på ServiceNow. ”Vi kan inte ignorera denna takt och behöver ta itu med nya lösningar för utbildning för att hjälpa arbetare att anamma det nya digitala tänkesättet och förbereda sig för framtidens arbete.”

Överväldigad

Undersökningen visade att vissa arbetare är överväldigade av möjligheten att lära sig digitala färdigheter och de är inte säkra på var de ska börja. Mer än två tredjedelar säger att de inte vet var de ska börja, och mer än en tredjedel (35 st) känner sig skrämda av ny teknik och undviker ofta att lära sig hur man arbetar med dem.

Den pågående utvecklingen av generativ AI kan bidra till att fördjupa denna kompetensklyfta, med undersökningen som visar att 43 procent av arbetarna fortfarande inte förstår hur tekniken kan stödja deras roll.

”Om vi ​​inte agerar nu för att både utbilda nuvarande anställda och utbilda unga människor i att använda AI, kommer klyftan i digital kompetens att fortsätta att växa exponentiellt”, kommenterade Mauzaize.