Medicinföretaget Affidea ska skapa 120 nya jobb i Belfast

Förutom sina Belfast-planer har Affidea redan tillsatt 60 jobb på ön Irland tack vare en stor rikstäckande investering i sina tjänster.

Sjukvårdsföretaget Affidea investerar i flera nya anläggningar på ön Irland i ett försök att bli landets största vårdgivare. Uppsättningen av strategiska investeringar skapar nya jobb – med 60 redan skapade hittills.

Förutom de 60 tillsatta jobben kommer Affidea att skapa 120 högkvalificerade nya jobb i Belfast med ett nytt centrum där. Den planerade anläggningen blir en specialbyggd medicinsk klinik med inriktning på ortopedisk vård. Det kommer att erbjuda en rad medicinska specialisttjänster på plats, inklusive en expressvårdsklinik, flera operationssalar, endoskopitjänster och konsultsviter.

Det kommer också att ha en diagnostisk bildbehandlingsanläggning med MRT, CT, DEXA, röntgen, mammografi, genomlysning och ultraljud. Bilddiagnostikavdelningen kommer att ha kapacitet för upp till 50 000 patienter per år.

Den nya anläggningen kommer att utformas efter de tjänster som redan erbjuds av Affidea vid dess befintliga portfölj av tre etablerade kliniska anläggningar i Nordirland – Orthoderm, Hillsborough Private Medical Clinic och Affidea Belfast. Företaget har också ett specialiserat ortopedicenter i London.

Barry Downes, VD för Affidea Ireland, sa att ”Förmågan att implementera vår center of excellence-modell inom ortopedi är något vi är mycket stolta över. Tillgång till högkvalitativ sjukvård för alla är ett centralt fokus för oss.”

På andra håll på ön Irland öppnar Affidea en ny diagnostikklinik med MRI-, röntgen- och ultraljudstjänster i Charlestown, Dublin nästa månad. Man har också installerat åtta nya MRI-maskiner i Mallow, Drogheda, Limerick och Athlone, för att öka sin kapacitet att behandla patienter som behöver skanningar.

Enligt Downes kommer Affideas investering att gynna patienter på båda sidor om gränsen. ”Denna ytterligare investering kommer att underlätta förbättrad tillgång för patienter på båda sidor om gränsen. Vi är stolta över att säkerställa att vi alltid har den modernaste utrustningen och kliniska faciliteterna tillgängliga för våra patienter.”

”Denna investering resulterar i skapandet av över 180 nya jobb i en mängd olika kliniska och icke-kliniska befattningar,” tillade han. ”Detta inkluderar en rad medicinska yrkesroller som radiografer, läkare och sjuksköterskor samt ett antal viktiga chefs- och administrativa roller.”

Affidea har för närvarande mer än 400 anställda på Irland. Mer information om lediga jobb på företaget finns på dess hemsida.