Vad du behöver veta om Wrikes nya AI-produktivitetsfunktioner

Wrike lägger till ett copilot-chatbot-verktyg, såväl som en ny datalagringsfunktion. Det gör det också lättare för team att spåra analyser.

Förra året släppte Wrike en rapport om hur mycket tid arbetare slösar på improduktiva möten och improduktiva uppgifter. Dess undersökning av nästan 3 000 personer visade att de allra flesta kämpade med för mycket information och inte tillräckligt med tid eller verktyg för att verkligen förstå det.

När rapporten släpptes kan Wrikes grundare Andrew Filev, i efterhand, ha tjatat om nya produktuppdateringar som syftar till att fånga denna marknad av nedslitna kunskapsarbetare. ”Det nuvarande ekonomiska klimatet har skapat ett akut behov för organisationer att öka effektiviteten och driva upp produktiviteten samtidigt som de ger sina anställda en genuin känsla av syfte i det arbete de bidrar med”, sa han.

Tidigare denna månad sa Wrikes ledningsgrupp att de lägger till en mängd nya uppdateringar till sin plattform. Uppdateringarna inkluderar en AI-driven copilot för att öka teamens produktivitetsnivåer, ett integrerat datalagringsverktyg samt förbättrade analysfunktioner och användarattribut.

Företaget med huvudkontor i San Diego har redan en hel del AI-verktyg i sin arsenal, eftersom det är en mjukvarutillverkare för arbetsledning och produktivitet. Till exempel automatiserar dess Automation Engine-produkt mycket av det så kallade repetitiva ”upptagna arbetet” som proffs måste göra som en del av sina arbetsuppgifter. Tänk på saker som att lägga in projektuppdateringar, kalenderpåminnelser och så vidare.

Generativ AI-copilot

Generativ AI inom Wrikes copilot för arbetsledning kan redan aktiveras i Wrike Labs, där Wrike först introducerar sina senaste funktioner för kunder. Automatiseringsförslag kommer att rullas ut detta kvartal och fler funktioner kommer att introduceras nästa år.

När funktionerna går bortom betatestning kommer alla Wrike-användare att kunna chatta med copilotverktyget och ställa frågor till det med hjälp av naturliga språkuppmaningar. Copiloten kommer att utföra uppgifterna genom att utnyttja data från användarens egna filer och extern AI-baserad branschkunskap. Verktyget är tänkt att hjälpa kunder att spara tid och fatta datadrivna beslut baserat på den information de redan har tillgänglig för dem i sina arbetsflöden.

Dataförrådsnav

När det gäller data introducerar Wrike Datahub, som kommer att fungera som ett arkivverktyg som effektiviserar åtkomsten till information och filer som användare behöver så att de snabbt kan ha allt de har lagrat på Wrike till hands. Datahub kommer också att ta in siled data som lagras utanför plattformen. Den kommer att finnas tillgänglig under första kvartalet 2024.

Analytics och användarattribut

De som förlitar sig på Wrike för analys kan vara glada att få veta mer om lanseringen av nästa generations analyser, som nya anpassningsbara instrumentpaneler och diagram. Användare kan redan komma åt den nya analysen i diagramvyn. Verktyget hjälper användare att hålla reda på team och projekt för effektivitet utan behov av tekniska analytikerkunskaper. Verktyget är designat för att vara intuitivt och enkelt att använda och kan konfigureras utifrån vad användarna exakt vill se.

Slutligen kommer nya funktioner för användarattribut att ge team som använder Wrike ett mer effektivt sätt att planera och hantera resurser. Chefer kan ställa in och spåra information om alla Wrike-användare – såsom deras yrkeskunskaper, talade språk, plats, tillgänglighet och var de passar in i en organisations hierarki. Det kommer också att finnas ett kompetenshanteringsverktyg som chefer kan använda för att identifiera kompetensluckor och planera uppkompetensstrategier.

Wrikes produktchef, Alexey Korotich, sa att de nya uppdateringarna handlar om effektivitet. ”Med effektivitet i centrum för allt är det avgörande att nästa generations arbetsplatsteknik tillåter team att minska dubbelarbete, optimera resursallokering och få bättre synlighet”, sa han.