Hur arbetsgivare kan övervinna kompetens- och personalbrist

BrightHR:s Alan Price ger råd till arbetsgivare om hur man hanterar kompetens- och personalbrist, till exempel genom uppgradering och förbättrade anställningsmetoder.

Kompetensbrist. Det har varit frasen på anställningschefens läppar i alla branscher och på senare tid, vanligtvis föregås av ordet digital.

I en tid som definieras av snabba tekniska framsteg, (vi ser dig, AI…) har bristen på digital kompetens blivit ett akut problem för företag överallt.

Men frågan är: hur kan arbetsgivare förbli konkurrenskraftiga och maximera produktivitet och effektivitet?

Låt oss dyka in.

Identifiera de färdigheter ditt team behöver och kanske inte har

Att förstå luckorna är det första steget. Ännu bättre om du kan matcha de saknade kompetenserna med de områden för tillväxt som behövs i ditt företag.

Om du till exempel har problem med att nå mål, kvoter, deadlines eller kundkrav – kan ditt team behöva uppfostras i något som bättre tidshantering. Och genom att uppgradera ditt team inom detta område gynnar du både deras personliga utveckling och din verksamhet.

Utbilda din befintliga personal för att fylla dessa luckor

Ibland är det lätt att genast hoppa in i att tänka: ”Vi behöver lite nytt perspektiv och nya talanger för att övervinna vår kompetensbrist”. Men underskatta inte din nuvarande arbetsstyrka och deras förmåga att lära. Dessutom kanske du upptäcker att det finns fördelar med att erbjuda fler personliga utvecklingsmöjligheter, inklusive att höja ditt teammoral och höja dina retentionsgrader.

Plattformar som ett ledningssystem för lärande kan hjälpa dina anställda att utvecklas i de senaste ämnena och förbättra de digitala färdigheter som krävs för deras roll utan att du behöver leta någon annanstans.

Med det sagt är det också viktigt att diversifiera sin talangpool då och då. Detta för oss bra till vår nästa punkt…

Anställ nya medarbetare med nödvändig kompetens

Du kanske har ett HR-team som är extremt skickligt på att engagera anställda när de väl är i ditt företag, men som kämpar för att attrahera nyanställningar till att börja med. Det är en arbetsmarknad som leds av den arbetssökande, så att erbjuda ett lockande paket är ett sätt att lösa detta problem.

Lön kommer alltid att vara en av de viktigaste – om inte den viktigaste – delarna av en roll.

Men förmåner som ett anställdassistansprogram, tillgång till utbildningsmöjligheter, löneuppoffringssystem, rabattplattformar, flexibla arbetsarrangemang, utökade semesterrättigheter och dedikerade psykiska hälsodagar, till exempel, går långt för att tilltala blivande eller befintlig personal .

Vilken som helst av dessa fördelar kan hjälpa till att få de mer erfarna, skickligare kandidaterna över gränsen – så notera!

Erbjud fortlöpande utbildning för att hålla ditt teams färdigheter uppdaterade

En av de största utmaningarna som arbetsgivare står inför när det gäller att utbilda och uppgradera sitt team är att hålla sig uppdaterade. Utbildning kan snabbt bli föråldrad i den snabba värld vi lever i, så det är viktigt att hitta en billig onlineutbildningsplattform som ständigt uppdateras och lägger till kurser för att hjälpa din personal att lära sig.

Särskilt när det kommer till mer riskfyllda ämnen som hälsa och säkerhet på arbetsplatsen. Så det är viktigt att hålla personalen medveten om den senaste CPD-ackrediterade utbildningen som krävs inom branschen.

Framtiden för medarbetarutveckling ser mer digital ut än någonsin

I denna föränderliga digitala tidsålder måste HR hänga med och fokusera på medarbetarutveckling för att hantera kompetens- och talangbrist.

Och eftersom engagerade medarbetare är mer benägna att förbli delaktiga, lojala och produktiva, finns det mycket för HR-ledare och arbetsgivare att vinna.

Eftersom gränserna mellan arbete och liv suddas ut bör du anamma digitala lösningar för att främja en känsla av tillhörighet och anslutning, och se till att medarbetarutveckling är en sömlös och givande resa.

Av Alan Price

Alan Price är VD på BrightHR och COO på Peninsula Group. En version av denna artikel har tidigare publicerats på BrightHR-bloggen.