5 sunt förnuftstips för att vara ditt bästa jag på jobbet

Att vara ditt ”bästa jag” på jobbet betyder helt enkelt att du förbereder dig för framgång genom att arbeta med att ta bort dåliga vanor och anamma bra.

Att göra förbättringar på jobbet handlar inte bara om att öka din prestation; det handlar också om att titta på hur du arbetar och att försöka göra helhetsförbättringar i ditt arbetsliv.

Du bör omvärdera din inställning till arbete med några veckors mellanrum så att du kan hålla koll på vad som fungerar och vad som inte fungerar. Det viktiga är att inte bli självbelåten. Om du kämpar för att ta med dig det du brukar ta med dig till jobbet kan du prata med en mentor som du litar på eller be om ökat stöd från HR om du behöver det.

Och kom ihåg att oavsett om du precis har börjat eller om du siktar på en stor befordran, bör självförbättring alltid vara på din agenda. Du behöver inte ta ett lån som motsvarar ett andra bolån och köpa en vagnladda med självhjälpsböcker; du behöver bara lite sunt förnuft och fokus.

Fokusera på dig; ignorera bruset

Se upp för att fastna i en cykel där du hela tiden tittar över axeln på hur dina kollegor presterar. Den person som betyder mest för dig bör vara dig själv – låt inte osäkerhet eller kontorspolitik komma i vägen.

Fokusera på de aspekter av ditt jobb som du tycker är givande och sök möjligheter där. Du kanske hittar mentorer och människor som du kan inspireras av. Lär dig av människor istället för att jämföra dig med dem. Och om du inte hittar någon att lära av, kanske du har fel jobb. Antingen det eller så behöver du en verklighetskontroll för att uppskatta människorna du arbetar med. Oavsett om du är den typen av person som har en tendens att lida av bedragares syndrom eller om du tror att du är bättre än alla dina kollegor (utan goda skäl) är svaret detsamma: arbeta med dig själv.

Odla en bra balans mellan arbete och privatliv

Om du inte tar hand om dig själv och din mentala och fysiska hälsa är du i trubbel. Arbete är inte skilt från våra liv; det är en del av det – och det betyder att du måste ha en helhetssyn på ditt välbefinnande. Om du är mycket stressad är det ingen skam att berätta för någon att du behöver ta ett steg tillbaka ett tag. Du är inte övermänsklig.

Låt dig inte nå utbrändhetsstadiet för när du är utbränd kommer du inte att göra dig själv eller dina kollegor någon tjänst.

Försök att inte överfylla tallriken

För att använda en annan matrelaterad analogi, bit inte av mer än du kan tugga. Att sätta dig själv för framgång innebär att känna till dina gränser och veta vad du realistiskt kan uppnå. Ja, det är bra att arbeta hårt men att bränna ljuset i båda ändar eller vara involverad i för många projekt kommer att leda till att kvaliteten på ditt arbete blir lidande.

Sätt upp realistiska mål och undvik att försöka överträffa dig själv och andra. Var inte en martyr för ditt jobb.

Förbli öppen

Oavsett om det handlar om att lära sig nya färdigheter eller att utforska alternativa karriärvägar är att ha en öppen attityd en av de mest befriande sakerna du kan göra för din karriär. Du behöver inte plötsligt börja säga ja till allt och alla – kom ihåg rådet om att inte bita av mer än du kan tugga – men att omfamna nya människor och nya idéer är bra för ditt sinne, ditt sociala liv och ditt yrkesliv.

Avvisa inte en möjlighet automatiskt; fundera på vad det kan ge. Vilka är för- och nackdelarna? Att ta kalkylerade risker är tecknet på en person med syn och envishet.

Var dig själv

Det låter lite banalt, men att vara dig själv och vara sann mot dig själv är båda mycket viktiga – och mycket enkla – saker du kan göra för att få en värdefull karriär. Att vara dig själv på jobbet behöver inte betyda att du berättar allt om dig själv för dina kollegor; det handlar mer om att visa vem du är genom dina värderingar och ditt beteende. Om du är en ledare är detta särskilt viktigt eftersom ditt team ser till dig för vägledning.

Som forskning av Hays och Workhuman har visat kan det vara kontraproduktivt att låtsas vara någon du inte är på jobbet. Att ta på sig en så kallad stel överläpp och förneka sin personlighet kan skapa en miljö där alla känner sig obekväma runt varandra.