Motorola Solutions skapar 200 jobb på nytt FoU-center i Cork

Det nya centret kommer att fokusera på att designa mjukvara för landmobila radiosystem, som vanligtvis används av räddningstjänsten.

Det amerikanska telekomföretaget Motorola Solutions har idag (8 juli) tillkännagett öppnandet av ett nytt FoU-center i Cork, som förväntas skapa 200 högkvalificerade jobb.

Det nya centret kommer att fokusera på att designa mjukvara för företagets portfölj med landmobil radio (LMR) och kommer enligt pressmeddelandet att arbeta med andra teknologier i framtiden. Öppnandet av centret stöds av den irländska regeringen genom IDA Irland.

LMR består av ett push-to-talk tvåvägskommunikationssystem mellan radiosändtagare, såsom walkie-talkies. Detta system används i ett antal branscher, till exempel allmänna säkerhetsorganisationer som polisen eller ambulanstjänster. Enligt Motorola Solutions har företaget distribuerat 13 000 av dessa system över hela världen för regeringar och företag.

”Decennium efter decennium hjälper hållbarheten hos vår verksamhetskritiska LMR-teknik att skydda dem som skyddar oss alla”, säger Greg Brown, ordförande och VD för Motorola Solutions.

”Vårt nya center i Cork kommer att bidra till att främja vår framtida vision för LMR, samtidigt som vi bygger vidare på den samlade effekten av våra mer än 20 000 anställda som förnyar vad som är nästa steg för våra kunder runt om i världen.”

Claire D Cronin, USA:s ambassadör i Irland, tillade att investeringen ”stärker de starka handels- och investeringsrelationerna mellan USA och Irland”.

Företaget säger att detta nya FoU-center, som kommer att vara baserat i Corks centrum, kommer att komplettera Motorola Solutions ”befintliga fotavtryck i Irland”, med hänvisning till leveransen av räddningstjänstens säkra kommunikationsnätverk, National Digital Radio Service, av Tetra. Irland, som företaget förvärvade 2022.

På tal om tillkännagivandet beskrev IDA Irelands vd Michael Lohan Motorola Solutions val av Irland som en ”viktig förtroendevotum inom tekniksektorn”.

”Företagets planer på att skapa 200 nya jobb visar Irlands förmåga att vinna strategiska investeringar från globala ledare som letar efter en plats som kan tillhandahålla en begåvad och skicklig arbetskraft och en meritlista i att leverera en innovativ och pro-business miljö för multinationella företag.”

Motorola Solutions etablerades 2011 efter att Motorola delats upp i två företag; den andra är mobiltelefonavdelningen Motorola Mobility. Företaget fokuserar på att utveckla säkerhets- och säkerhetsteknik för regeringar och företag och säger att det har investerat mer än 12 miljarder dollar i FoU och förvärv under det senaste decenniet.

För mer information om de nya Cork-baserade jobben, se Motorola Solutions hemsida.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.