Slalom för att skapa 300 nya tekniska roller under de kommande fem åren

Tillkännagivandet kommer när företaget tecknar ett hyresavtal om den högprofilerade kontorsutvecklingen Waterways House med säte i Dublin.

Det amerikanska teknikkonsultföretaget Slalom har idag (8 juli) tillkännagett planer på att skapa 300 jobb inom tekniksfären.

Företaget tecknade nyligen ett hyresavtal för Waterways House kontorsutveckling med utsikt över Dublins Grand Canal Quay, där den nya basen fungerar som ett centralt nav för att underlätta samarbete och innovation med kunder över hela Irland och Storbritannien.

Slalom etablerade sig i Irland förra året, öppnade ett kontor i St Stephens Green och skapade 40 jobb under de första månaderna. Det planerar att ha en personalstyrka på 60 i slutet av detta år. Under de kommande tre till fem åren har företaget för avsikt att anställa 300 yrkesverksamma för att fylla roller inom områdena AI, Salesforce, dataanalys och affärsrådgivningstjänster.

Slalom sysselsätter nästan 12 000 personer i åtta länder. Det räknar Salesforce, AWS, Tableau, Google Cloud och Microsoft bland sina partners och erbjuder globala insikter, end-to-end-tjänster och teknologier för att hjälpa företag att driva affärstransformation och tillväxt.

Landschefen för Slalom Irland Jane Dawson-Howe sa att tillkännagivandet av nya roller är ett bevis på företagets engagemang för att investera i talangen och potentialen på en dynamisk marknad.

”Efterfrågan från kunder på tillämpningen av gen AI för att driva innovation i deras verksamhet har bidragit till den snabba expansionen av vår irländska verksamhet under det senaste året och kommer att driva på vår framtida tillväxt,” sa hon.

Minister för näringsliv, handel och sysselsättning Peter Burke, TD, noterade att expansionen inte enbart handlar om att skapa jobb, utan också om att bygga en bättre framtid för Slalomens kunder, anställda och det bredare samhället där det verkar.

“Slaloms beslut att utöka sin verksamhet i Irland med tillskott av 300 nya jobb understryker vikten av Irland som en stabil och attraktiv plats för internationella affärer. Det gläder mig att se ett stort teknikkonsultföretag som inser fördelarna med att lokalisera sig i Irland, säger Burke.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu Spotify Äpple eller var du än får dina poddar.