Priskalender för entreprenörer och startups att registrera sig för fram till slutet...

De samtal att belöna frilansare, entreprenörer och startups är avgörande för att främja de aktiviteter de arbetar med, inte bara för erkännande utan för möjligheten att få sponsring och/eller finansiering att utveckla eller konsolidera den framväxande verksamheten eller åtminstone kunna starta den processen. Till slutet av åretdet finns en rad priser och tävlingar som erkänner entreprenörers och startups arbete, som fortfarande har tid att presentera sina innovativa projekt.

Mentorday. Under hela året.

De är ”Startup Innovation Awards”. De erkänner arbetet hos en entreprenör eller startup som presenterar innovativa lösningar för samhället. Varje månad kommer en ny upplaga. Priserna delas ut av privata företag som är intresserade av att stödja entreprenörer som presenterar mycket innovativa projekt och kan uttryckas på många sätt: underlätta tillgången till fler kunder, med spridning och annonsering, billigare rådgivning, utbildning, resor, hotell m.m.

Connect’Up Awards 2023. Till 8 oktober.

Det är en tävling om innovativa projekt som åtföljs av ett intensivt program med aktiviteter, utbildningar, konferenser och branschmöten. Priset för finalistprojekten är ett komplett utbildnings- och mentorprogram specifikt för varje kategori.

Bästa entreprenörsprojektet 2023 INGENION. Fram till 20 oktober.

Det belönas Bästa entreprenörsprojekt 2023. Entreprenörer eller startups baserade på ön Ibiza och som har ett innovativt affärsprojekt kan ansöka. Förstapriset är begåvat med 3 000 euro i personliga kuponger för anläggningar i Santa Eulària des Riu och 18 månaders affärsrådgivning. För den andra finns 1 500 euro i samma vouchers och 12 månaders affärsrådgivning. Och för den tredje, 500 € i de ovan nämnda kupongerna och sex månaders affärsrådgivning.

Aitex företagspriser. Fram till 20 oktober.

Textile Industry Research Association (AITEX) har den 23:e upplagan av Business Awards på gång för att främja entreprenöriella initiativ och projekt, oavsett om inom textilområdet och inom kosmetikasektorerna och nya affärsidéer, som erkänner innovation, hållbarhet och forskning.

Det finns ett AITEX Award för innovation och hållbarhet inom textilier. Det kommer att delas ut till företag inom textilsektorn som har utvecklat en innovativ och/eller hållbar produkt eller produktionsprocess. För vinnaren finns 20 000 euro och för andraplatsen 10 000 euro.

Det andra priset de delar ut är AITEX-priset för innovation och hållbarhet inom kosmetika. Likaså kommer det att beviljas företag inom kosmetikaområdet som har utvecklat en innovativ och/eller hållbar produkt eller produktionsprocess. Som i föregående fall, för vinnaren finns det 20 000 euro och för andraplatsen 10 000 euro.

Och ett tredje AITEX-pris för bästa entreprenörsinitiativ. Företagskreativitet och innovation och implementering av nya affärsidéer kommer att belönas. Det delas ut till egenföretagare eller företag som har etablerats som sådana eller registrerats 2020, 2021 eller 2022. Priserna är desamma.

+50 Emprende Awards. Fram till 31 oktober.

Han är äldst tävling för seniora företagare. De bästa idéerna för att starta företag belönas. Den består av att spela in en video på max tre minuter, som berättar om projektet. Videon måste skickas till den adress som visas på webbplatsen som ger sitt namn till dessa utmärkelser. Förstapriset är värt 10 000 euro; den andra, med 5 000; och den tredje, med 3 000.

Emprende XXI Awards. Till den 5 december.

Emprende XXI Awards uppmärksammar dessa innovativa teknologistartups som skapats sedan januari 2019. Det är ett initiativ från Caixa Bank och National Innovation Company Sociedad Anónima (ENISA), i samarbete med Balearerna och Bit Foundation. Utöver de ekonomiska anslagen de har erbjuder de utbildnings- och nätverksprogram på internationell nivå.

Det finns kontantpriser på upp till 50 000 euro.