Renfe kommer att sälja 25 000 biljetter för 25 euro igen fredagen den 25 augusti

Den femte satsen av #25jubileumsbiljetter kommer att lanseras fredagen den 25 augusti kl. 00:00 och kommer att möjliggöra köp av biljetter för 25 euro som kan köpas via alla Renfes försäljningskanaler, med undantag för Renfe Ticket App. Biljetterna på 25 euro regleras av reglerna för ”Promo”-priser.

35 000 biljetter sålda på 30 minuter

Renfe sålde 35 000 biljetter för 25 euro på 30 minuter som en del av sin #25 Anniversary-kampanj i juli månad. Mängden förfrågningar på renfe.com översteg sedan en miljon fram till 00:32, då försäljningen av kampanjbiljetter var klar. Antalet sidor som besöktes på webbplatsen var 1,93 miljoner. Från den tiden återgick webbplatsen till att visa de vanliga priserna. På den tiden, trots att den specifika kampanjen var slutsåld, behöll den kampanjbiljetterna, med vilka företaget erbjuder rabatter på upp till 70 % på den flexibla satsen.

Efter framgången med kampanjen i tidigare utgåvor, och för att göra det enklare för kunder att köpa kampanjbiljetter, säkerställer Renfe att de fortsätter att förbättra protokollet med åtgärder för bättre prestanda för sitt försäljningssystem.

Användbara tips för att köpa biljetter

Renfe har utvecklat ett protokoll för att förbättra prestandan för sitt försäljningssystem och på så sätt underlätta köp av biljetter. Det har också förstärkt alla informations- och kundservicekanaler. Trots alla dessa åtgärder, och med tanke på den stora kundtillströmningen som förväntas, särskilt inom webbförsäljning, vill företaget skicka ett lugnande budskap till kunderna, eftersom det är möjligt att det under de första minuterna efter försäljningsstart kan finnas en stor skara av besök och inlägg på hemsidan.

Därför rekommenderar Renfe:

Först och främst, och för att göra köpprocessen snabbare, är det lämpligt att registrera sig på Renfes webbplats. När resenären har registrerats får han ett användarnamn och lösenord. Detta gör att inköpsprocessen går snabbare.

Om klienten kommer in omedelbart efter 00:00 är det mycket möjligt att många människor försöker samma sak vid den tiden: kollar datum, tåg… och gör ett köp. Om du får ett meddelande som uppmanar dig att försöka igen senare, bör du inte försöka igen omedelbart. Bättre att låta några minuter passera.

Innan du går in igen, är det lämpligt att rensa webbläsarens cacheminne. På så sätt kommer webbläsaren att utföra en ny sökning utan att tillgripa den information den redan hade vid tidpunkten för den tidigare sökningen, som misslyckades.

Efter några minuter och efter att ha rensat cachen är det dags att gå in på hemsidan. Om väntetiden var kort kan meddelandet spelas upp. I så fall råder Renfe att låta ytterligare några minuter passera och återigen rensa cachen innan du går in igen.

Det är bättre att ha bestämt i förväg var, när och med vem du vill resa. Det kommer att finnas #25 årsjubileumserbjudanden tillgängliga för ett specifikt datumintervall.

Om användaren får ett felmeddelande kan det också vara:

-Genom att söka biljetter utanför den öppna försäljningsperioden.

-När flera kunder konsulterade samma och enda plats som erbjuds.

-När du gör en felaktig kombination av priser (till exempel vill kombinera ett tur- och returpris med ett erbjudande).