Så fungerar de tre nya kostnadsfria CEOE-kurserna för egenföretagare och företagare för att digitalisera sin verksamhet

Egenföretagare och företagare kan nu registrera sig för någon av de nya gratiskurser som har lanserats av den spanska federationen för företagsorganisationer (CEOE). Organisationen har under ytterligare ett år aktiverat projektet ’Vi arbetar digitalt’, ett initiativ för att erbjuda officiell onlineutbildning till olika grupper som vill utbilda och öka sin digitala förmåga, såsom arbetare, egenföretagare eller entreprenörer, men också personer som är arbetslösa.

Projektet ”Vi jobbar digitalt” CEOE har tre kurser där egenföretagare kan utbilda sig i olika nivåer av digitaliseringfrån det mest grundläggande, där de kommer att lära sig att skapa digitalt innehåll eller använda enkla verktyg för kommunikation och sociala nätverk, till de mest avancerade, där de kan bli bekanta med den senaste tekniken som Blockchain eller Artificiell Intelligens.

Varje CEOE-kurs består av 30 timmar. Formationen Det lärs ut online och undervisas av olika experter inom digitalisering. Genom att anmäla sig till någon av dessa utbildningsnivåer kommer egenföretagaren att ha automatisk tillgång till olika resurser, såsom informativt innehåll som laddas upp till plattformen och övningar med praktisk metodik så att de kan förstå och tillämpa alla digitala färdigheter som de förvärvar för att deras verksamhet. I varje ögonblick av utbildningen kommer projektets lärarteam att övervaka elevernas utveckling.

En av nycklarna till denna utbildning, förutom att vara gratis, är att Det är officiellt och erkänt av ministeriet för utbildning och yrkesutbildning, med motsvarande nivå i European Digital Skills Framework (DigCom). Å andra sidan är alla dessa kurser kompletterande, vilket gör att egenföretagaren inte behöver välja mellan någon av de tre nivåerna, och kan komma åt en, två eller till och med all utbildning som finns.

Innehåll och drift av de tre nya CEOE-kurserna för att digitalisera egenföretagare och företagare

CEOE-projektet är uppdelat i tre typer av träning som kan utföras på ett kompletterande sätt. Var och en av dem har ett tema som i alla fall kan anpassas och omsättas i praktiken i stödmottagarens verksamhet.

Vad som rekommenderas för frilansare som ännu inte är fördjupade i processen att digitalisera sin verksamhet skulle vara börja med den första kursendär du kan köpa mest grundläggande kunskaper för att digitalisera din aktivitet och sedan gå vidare till nästa nivå.

Grundnivå: kurs i grundläggande digitala färdigheter

Kursen i Auxiliary Operations with digital technologys är utbildning som gör det möjligt för egenföretagare att skaffa sig olika kärnkompetenser för ditt företag hur man skapar digitalt innehåll; använda samarbetsverktyg, kommunikation och sociala nätverk för att arbeta i grupper och sprida innehåll eller lösa tekniska incidenter med datorenheter, bland annat.

Kursplanen för denna kurs kan sammanfattas som:

 • Tillgång till information och data

 • Skapande och spridning av digitalt innehåll

 • Lösning av hård- och mjukvaruincidenter vid användning av en datorenhet

 • Konfiguration av säkerhetselement och god praxis i datorutrustning

Mellannivå: kurs i digital transformation

Den digitaliseringskurs som tillämpas på den produktiva sektorn skulle vara utbildning av mellannivå som erbjuds av CEOE och som kommer att göra det möjligt för egenföretagare att förvärva färdigheter som att dela kunskap och innehåll på Internet, urskilja felaktig användning av personliga och andras uppgifter; och analysera marknadens behov genom att tillhandahålla lösningar.

Kursplanen för denna kurs kan sammanfattas som:

 • Digital möjliggörande teknik

 • Information och digital kompetens

 • Online kommunikation och samarbete

 • Skapande av digitalt innehåll

 • Nätverkssäkerhet

 • Problemlösning

Driftskurs med digitala möjliggörande teknologier

Verksamhetsförloppet med digitala möjliggörande teknologier skulle vara mest avancerade utbildningen av de tre som erbjuds av CEOE och kommer att tillåta frilansare att lära sig att identifiera operationer med tillämpningar för artificiell intelligens; tillämpa operationer med applikationer baserade på blockkedjor (Blockchain), eller till och med tillämpa en simulerad eller praktiskt taget utökad miljö.

Kursplanen för denna kurs kan sammanfattas som:

 • Artificiell intelligens

 • Blockchain

 • Säker digital verksamhet

 • 3D-miljöer och additiv tillverkning

 • Samarbetande robotar och digitala tvillingar

Process för att registrera dig för gratis CEOE digitaliseringskurser

Egenföretagare och företagare eller andra intresserade av anmäl dig till någon av de tre kurserna som erbjuds av CEOE Du kan göra detta genom att gå in på projektets huvudsida. I den tre formationer tillgängligasom visas i skärmdumpen nedan.

Intresserade måste klicka på något av de tre alternativen, beroende på vilken digitaliseringsnivå de befinner sig på. Genom att klicka på ”+Info.” De kommer in på den kurssida som intresserar dem mest och måste klicka på den gröna knappen ”Bli Medlem.”

Fånga

Genom att klicka på denna knapp kommer egenföretagaren åt en kortform där du kan välja en eller flera av de tre tillgängliga kurserna. Dessutom måste de fylla i några personlig information -namn, efternamn, födelsedatum, utbildning, e-post…-, samt ditt företag -företagsnamn, CIF, yrkeskategori, sektor…-.

Till sist måste de välj datum för kursstart som intresserar dig mest, eftersom det finns början varje vecka. När denna information är ifylld behöver du bara skicka formuläret och du kommer att få en bekräftelse via e-post som anger stegen att följa för att starta kursen.