San Sebastián de los Reyes anordnar ett evenemang för att utbilda egenföretagare i digitalisering

Kommunfullmäktige i San Sebastián de los Reyes, norr om Madrid, och applikationen för att söka efter hemproffs som rekommenderas av deras kunder Recomiend.app har nått en överenskommelse för att främja digitaliseringen av stadens egenföretagare. Detta initiativ kommer att tillkännages vid gratisevenemanget ”Autonomous of the Future”.

”Autonomous of the Future” kommer att äga rum torsdagen den 29 februari på det kommunala yrkesutbildningscentret i San Sebastián de los Reyes, från 10:00 till 17:00. Evenemanget kommer att bjuda på flera gratis workshops och samtal att underlätta och förbättra digitaliseringen av stadens yrkesverksamma, inklusive skapandet av en digital profil, hur man gör en digital faktura eller hur man skaffar det elektroniska certifikatet.

I detta evenemang för egenföretagare kommer även personlig utbildning att ges till registrerade personer, kostnadsfritt och fokuserat på digitaliseringens utmaningar. Med innovations- och sysselsättningsrådet Nuria Castros ord handlar det om ”en unik möjlighet, som inte tidigare gjorts i vår stad, som kommer att ha ett tydligt lärandefokus, baserat på personliga workshops om sociala nätverk, den digitala profilen, elektronisk administration och de olika Google-verktygen. Samt olika presentationer från ledare inom alla dessa områden, som kommer att dela med sig av sina erfarenheter.”

Egenföretagare kommer att lära sig om sociala nätverk, elektronisk administration eller Googles verktyg

I det här fallet har San Sebastiáns kommunfullmäktige letat efter en sponsor som är intresserad av digitaliseringen av stadens yrkesverksamma. Mobilapplikationen Recomiend.app planerar att ge bort NFC-kort (för att kunna betala från mobilen) till de första 200 personerna som anmäler sig till evenemanget.

Dessutom kommer det att bära de utgifter som genereras av att dessa tvåhundra egenföretagare nu har en gratis webbplats. ”Detta initiativ”, kommenterade applikationskällor, ”söker vägleda handlare och frilansare mot digitalisering, som är en grundläggande del av vardagen för deras företag och deras kunder.”

Ordningen och innehållet i workshops kommer att vara som följer:

 • Sociala nätverk.
  Hur registrerar man sig på nätverk? Viktiga steg för att skapa effektiva profiler på större plattformar.
  Vilket socialt nätverk är mest användbart för mitt företag? Identifiera den som bäst anpassar sig till varje verksamhets behov och mål.
  Var ska man börja? Praktiska tips för att starta och optimera din närvaro på sociala medier från grunden.
 • Digital profil.
  Hur tar man ett foto för sin elektroniska profil? Tekniker och tips för att skapa en professionell och attraktiv profilbild.
  Vilken information är viktig att ge? Den data som är väsentlig för att komplettera din digitala profil och göra ett gott intryck online.
  Hur skapar du din biografi på sociala nätverk? Lyft fram dina kunskaper, erfarenheter och värderingar på ett attraktivt och professionellt sätt.
 • Digital administration.
  Hur får man det digitala certifikatet? Rutiner som krävs för att erhålla och använda det digitala certifikatet i administrativa förfaranden.
  Hur använder man kommunfullmäktiges sysselsättningspool? Användning av digitala verktyg för att få tillgång till anställningsmöjligheter och hantera anställningsprocesser effektivt.
  Hur skapar man ett företag på en Entrepreneur Service Point (PAE)? Guiden till att starta företag med kommunal hjälp.
 • Google.
  Hur placerar jag min sida på Google? Strategier och tekniker för att förbättra webbplatsens placering i Googles sökresultat.
  Hur hanterar jag Google My Business? Få ut det mesta av Google My Business för att optimera synligheten och ryktet för ett lokalt företag online.

Så att deltagarna kan dra nytta av alla aktiviteter och incitament som kommer att erbjudas på evenemangsdagen måste du registrera dig på denna länk eller genom att skanna QR:en på affischen som medföljer denna information.