SD Worx kommer att skapa 40 Wicklow-jobb under de kommande två åren

SD Worx Ireland sa att expansionen beror på en ökad efterfrågan på dess tjänster och att de nya rollerna kommer att bidra till att förnya dess automatiserade löneutbud.

Löneteknikföretaget SD Worx Ireland planerar att skapa 40 nya jobb under de kommande två åren, som en del av en investering på 2,9 miljoner euro i sin arbetsstyrka.

Företaget – som tidigare hette Intelligo – förväntar sig att sitt team ska nå 115 anställda i slutet av 2025 med denna investering. SD Worx säger att expansionen föranleddes av en växande efterfrågan på dess tjänster.

SD Worx kommer att anställa för roller inom mjukvaruutveckling, marknadsföring, lönehantering och projektimplementering. Företagets nuvarande irländska lediga tjänster på sin karriärsida inkluderar lönechef, intern juridisk rådgivare och senior mjukvaruingenjör.

De nyanställda kommer att vara baserade i SD Worx Irlands huvudkontor i Bray, Co Wicklow. Företaget sa att dessa nya roller kommer att hjälpa till att utveckla dess MegaPay-erbjudande, som syftar till att hantera utmaningar som löneteam står inför.

SD Worx sa att deras löneteknikerbjudande använder automation och maskininlärning för att hjälpa företag att hantera externa frågor som lönelagstiftning, skatter och integritetslagar. Programvaran kan också lagra personalinformation och integreras med andra företagsavdelningar, vilket ger fördelar som nya insikter i HR-frågor som löneskillnader mellan könen.

”Löne- och HR-avdelningar spelar en viktig roll för medarbetarnas tillfredsställelse och välbefinnande”, säger Eimear Byrne, landsledare för SD Worx, Irland. ”När företagen och regeringen lägger allt större vikt vid de anställdas välfärd ser vi en växande efterfrågan på våra tjänster.

”Våra befintliga och nya teammedlemmar kommer att vara avgörande för att hjälpa oss att växa vår verksamhet, samtidigt som de hjälper andra företag att främja en kultur som verkligen bryr sig om deras anställdas välmående och framgång.”

SD Worx har varit verksamt i Irland i mer än 10 år och förvärvade Intelligo 2022. Företagets irländska filial vann priset Best Place to Work vid Workplace Excellence Awards 2023.

Det globala SD Worx-företaget har mer än 7 000 anställda över hela världen. Förra året tvingades företaget stänga ner sina IT-system för Storbritannien och Irland efter en cyberattack.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.