Sjukvårdstekniktillverkaren Carelon skapar 100 nya jobb i Limerick

Carelon anställer produktchefer, data- och cybersäkerhetsproffs och olika typer av ingenjörer som en del av sitt senaste jobbannonsering.

Den irländska grenen av hälsoteknologiska Carelon Global Solutions skapar 100 jobb, en flytt som kommer att bringa dess totala irländska personalstyrka till 310 i slutet av året.

Förutom på Irland har Carelon filialer i Indien, Filippinerna, USA och Puerto Rico. Dagens (19 februari) jobbmeddelande kommer tre år efter att företaget först öppnade sin bas i Limerick under sitt tidigare namn Legato Health Technologies.

Företaget bytte namn till sitt nuvarande namn Carelon i januari 2023, vilket sammanföll med en rekryteringskampanj för 50 anställda. Tillverkaren av hälsovårdsprogramvaror har stadigt ökat sitt irländska antal anställda under de senaste åren, med dess Limerick FoU-nav i fokus för mycket av rekryteringsverksamheten.

Carelon har redan påbörjat sin senaste anställningsomgång. Det vill lägga till produktchefer, dataanalytiker, datavetare, dataingenjörer, DevOps-ingenjörer, cybersäkerhetsproffs, agila operationsproffs, kvalitetsingenjörer, såväl som front-end- och back-end-ingenjörer.

Rajat Puri, COO och VD för Carelon berömde Irlands ”rika FoU-ekosystem” och tillade att företagets irländska verksamhet ”bidrar mycket positivt” till den globala verksamheten.

”Vi har stadigt ökat vår närvaro och våra aktiviteter här och idag är ett uttalande om vår avsikt att fortsätta att växa vår exceptionella talangpool i Irland.”

Carelons irländska VD John Shaw sa: ”Vi är oerhört stolta över vad vi har uppnått här. Vi ger oss ut här med en avsikt att samla ett mångsidigt och talangfullt team av hälsotekniska innovatörer i Irland för att hjälpa till att forma framtiden för uppkopplad sjukvård och det är vad vårt team gör på en daglig basis.”

Shaw lyfte också fram mångfalden i det irländska laget; mer än 60 procent av företaget kommer från internationell bakgrund. 48 procent av personalen är kvinnor och målet är att uppnå jämställdhet vid årets slut.

”Vi tror att mångfald är mycket starkt kopplat till innovation och det är väldigt uppmuntrande för oss att vi har kunnat uppnå den mix vi har. Det förbereder oss väldigt bra för framtiden, säger Shaw, som pratade med oss ​​tidigare om att arbeta i Limerick. Företagets expansion här stöds av IDA Ireland.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.