Skaparekonomin är inte bara en ung människas spel

Äldre millennials är lika sannolikt att skapa digitalt innehåll som yngre människor, men de möter mer förlöjligande från sina kamrater, säger en ny rapport.

Digitala kreatörer kommer från alla samhällsskikt nu när människor från flera demografier inser den intäktspotential som är knuten till innehållsskapande. Traditionellt kan vi tänka på en kreatör som en ung influencer som skapar innehåll i underhållningssyfte, men det är inte 100 st korrekt.

En undersökning av mer än 2 500 vuxna och kreatörer i USA visade att 62 procent av människor är mer intresserade av kreatörer som gör innehåll i utbildningssyfte snarare än för underhållningsändamål. Undersökningen genomfördes av Thinkific, en onlinemarknadsplats där kreatörer kan skapa, sälja och marknadsföra sina egna onlinekurser. Den undersökte mestadels inlärningstrender förknippade med innehållsskapare, men den producerade också en lång rapport som innehöll insikter i branschen som helhet.

Ett av de mest intressanta fynden var den förändrade definitionen av vem eller vad en influencer eller skapare är. Thinkific citerade en rapport från Adobe från 2022 som sa att den genomsnittliga skaparen inte är någon 20-åring TikToker, utan en 40-årig millennial.

Thinkifics egen undersökning visade att nästan en av fem personer mellan 41 och 56 år anser sig vara en digital kreatör – vilket är en ökning med 16 procent jämfört med företagets tidigare rapport.

En anledning till stereotypen av den unga skaparen kan vara den uppenbara bristen på respekt som äldre millennials verkar ha för sina kamrater om de arbetar med att skapa digitalt innehåll. Det ses inte som ett riktigt eller seriöst jobb, säger Thinkific.

Som sagt, det ständigt ökande intresset som alla demografier har för karriärer för att skapa digitalt innehåll kan mer än sannolikt tillskrivas dess fördelar – både ekonomisk balans och balans mellan arbete och privatliv.

Äldre kreatörer har en fördel i utrymmet för att skapa utbildningsinnehåll på grund av sin livserfarenhet.

”När det gäller att utbilda människor är livserfarenhet och expertis avgörande. Äldre generationer har vanligtvis decennier av kompetensutveckling som de sedan kan dela med en intresserad publik, säger rapporten.

Den påpekade också att utbildare kan skapa kurser från sina egna hem och ta ut premiumpriser för elever att registrera sig – förutsatt att de har meriter för att bevisa att de är de bästa skaparna att genomföra kursen. ”Dessutom, när det kommer till kreatörsutbildare kan små målgrupper vara mycket lönsamma. Du behöver inte vara en stor stjärna på sociala medier som landar stora varumärkeserbjudanden när du säljer kurser för 2 500 $.”

Eftersom Thinkific är en marknadsplats för lärare som skapar sina egna kurser, har det ett egenintresse av att främja just denna typ av innehållsskapande. Utbildning är inte den enda vägen att gå ner om du vill tjäna bra pengar som innehållsskapare. Det viktigaste som skiljer dig ut från konkurrenterna är kvaliteten på ditt innehåll och din förmåga att bygga en publik.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.