Teknikspelaren Vertiv skapar 200 högkvalificerade jobb i Derry

Vertiv rekryterar aktivt till ingenjörs- och andra kvalificerade roller. Man planerar att ta sitt lärlingsprogram till Derry för att attrahera talanger.

Tech multinationella Vertiv investerar i en tillverkningsanläggning i Campsie, Co Derry, ett drag som kommer att skapa cirka 200 högkvalificerade jobb. Företaget med huvudkontor i Ohio sa att det övervägde flera olika platser för sin anläggning, men talangbasen i Derry i kombination med stödet det fick från Invest NI tog Nordirland som sin sista anlöpshamn.

Philip O’Doherty, verkställande direktör för E&I-verksamheten på Vertiv, sa att Derry ”kom ut på topp” när Vertivs chefer insåg kvaliteten på den lokala arbetsstyrkan, den kostnadskonkurrenskraftiga affärsmiljön och den lätthet med vilken företaget kunde etablera kopplingar och samarbeta med högskolor och universitet för att stödja dess forsknings- och utvecklingsplaner.

Vertivs investering i Derry kommer att stärka tillverknings- och verkstadssektorn i Nordirland. Företaget är verksamt i mer än 130 länder över hela världen. Det är specialiserat på datacenter och tillhandahåller kraft, kylning och en rad andra IT-tjänster till kunder.

”Vertivs fokus ligger på att lösa de viktigaste utmaningarna som dagens datacenter, kommunikationsnätverk och kommersiella och industriella anläggningar står inför med en portfölj av kraft-, kylnings- och IT-infrastrukturlösningar”, säger Karsten Winther, president för Europa, Mellanöstern och Afrika på Vertiv.

Hon tillade att Derry-investeringen kommer att stödja företagets målfokus. ”Vi är mycket glada över att göra denna investering som kommer att stödja vår tillväxt i EMEA och globala affärsverksamhet och hjälpa oss att möta en stark efterfrågan på marknaden för våra infrastrukturlösningar, främst driven av digitalisering och adoption.”

Vertiv rekryterar för närvarande aktivt till lediga tjänster inom bland annat ingenjörsarbete. Man planerar att ta sitt lärlingsprogram till Nordirland för att locka akademiker och lärlingar till kvalificerade heltidsjobb.

Nordirlands Department for the Economy’s Assured Skills Academies kommer att hjälpa företaget att fylla 72 av tjänsterna genom att tillhandahålla utbildning i elektrisk och mekanisk installation.

“Assured Skills Academies har en meritlista i att utrusta deltagarna med de färdigheter som arbetsgivare behöver för att blomstra och växa. Dessutom garanteras deltagare på dessa Assured Skills Academies som genomför utbildningen en anställningsintervju för en roll hos Vertiv och kommer att vara starkt positionerade för framgång”, säger Mike Brennan, ständig sekreterare vid ekonomidepartementet.

Mer information om att arbeta på Vertiv finns på dess hemsida.