Tidsfristen för att ansöka om priset SME of the Year 2024 från Handelskammaren har förlängts till den 22 april

På grund av det höga deltagandet som registrerats i år förlängs registreringsperioden för utmärkelsen SME of the Year 2024, som anordnas av den spanska handelskammaren och Banco Santander, till klockan 20:00 måndagen den 22 april. Intresserade företag har två veckor till för att registrera eller slutföra dina ansökningar till denna utmärkelse, vars mål är att uppmärksamma små och medelstora företags arbete som genererande välstånd och jobbskapare i utförandet av deras dagliga arbete.

Priset Det kallas i alla spanska provinser, med aktivt deltagande av Banco Santanders 54 territoriella handelskamrar och totalt 13 territoriella delegationer från Banco Santander, förutom samarbetet med de viktigaste lokala presstitlarna.

Priset har fyra andrapriser: internationalisering, innovation och digitalisering, utbildning och sysselsättning och hållbart små och medelstora företag

Årets SME utses i varje provins, även om juryn också kan prisa fyra andrapriser i kategorierna internationalisering, innovation och digitalisering, utbildning och sysselsättning och hållbart små och medelstora företag.

Och därefter kommer det vinnande företaget i varje provins att tävla om utmärkelsen 2024 National SME of the Year, som Det kommer att misslyckas under första kvartalet 2025. På samma sätt kommer de företag som vinner de olika andrapriserna att tävla om nämnda nationella pris i sina respektive kategorier.

Alla små och medelstora spanska företag med mindre än 250 anställda och med en omsättning på mindre än 50 miljoner euro i slutet av räkenskapsåret 2023 kan ansöka om denna utmärkelse. Deras chefer måste presentera sina kandidaturer i de provinser där deras huvudkontor finns hemvist.

Sedan 2017 finns det redan 9 176 företag som har deltagit i denna tävling

Intresserade företag måste fylla i registreringsformuläret som de hittar på webbplatsen för Spaniens kammare eller de deltagande handelskamrarna, där de också finns. De olika utlysningarna och tävlingsreglerna har publicerats.

Juryn kommer att bedöma i sina överväganden meriter som att skapa jobb, med särskild uppmärksamhet på fast anställning; utbildningsåtgärder för anställda; Internationaliseringen av företaget; digitaliserings- och innovationssatsningarna, samt de hållbara projekt som de har deltagit i.

Med denna åttonde upplaga konsolideras priset SME of the Year som ett referenspris för små och medelstora spanska företag. Sedan 2017, året då den lanserades, finns det redan 9 176 företag som har deltagit i denna tävling. Förra året, den sjunde upplagan av priset, deltog totalt 1 740 företag från de 50 registrerade provinserna och 52 territoriella handelskamrar, 13 territoriella kontor för Banco Santander och de viktigaste rubrikerna i lokalpressen.