USA letar efter spanska frilansare för att arbeta på distans på grund av språkets betydelse

De senaste årens tekniska revolution har medfört en stor förändring i hur egenföretagare utvecklar sina yrkesliv. I detta nya arbetssätt, ”digitala nomader” har dykt upp”, vilket, som denna tidning tidigare har förklarat, är frilansare som använder ny teknik för att arbeta var som helst i världen tack vare den globala anslutningen.

Allt fler länder erbjuder alltså helt kompatibla positioner med dess utveckling från var som helst i världen. Den sista som gick med på tåget har varit USAdär det krävs kandidater som är villiga att arbeta på distans.

Detta är ett bra tillfälle för spanska egenföretagare, eftersom de senaste åren, landet har vunnit popularitet bland digitala nomader som väljer att etablera sin bostad här samtidigt som de samarbetar med företag och andra egenföretagare belägna på platser så långt bort som bland annat USA eller Kanada.

USA kräver spansktalande egenföretagare

USA letar efter personer som talar spanska. Enligt Cervantes Institute har mer än 62 miljoner amerikaner, dvs. 18,9 % av medborgarna är av latinamerikanskt ursprung och 67,6 % använder det i sin familjemiljö.

Dessa egenföretagare jobb De kan hittas via olika arbetsförmedlingar eller mellanliggande plattformar, som Glassdoor eller Remotive. De vanligaste och mest efterfrågade alternativen inkluderar marknadsföringsjobb, annonsering och IT-relaterade roller.

Även om befattningarna är inriktade på egenföretagare, Kandidaturer kräver en rad förutsättningar, som att behärska engelska och spanska.ha utbildning inom det område där en tjänst erbjuds, tidigare erfarenhet inom den sektor där verksamheten kommer att bedrivas och datorkunskaper för att undvika problem med uppkoppling.

Frilansare som arbetar för en kund i USA från Spanien måste ta hänsyn till tidsskillnaden

Från USA:s konsulat i Spanien och Andorra förklarar de att tillståndet för dem att tala och behärska spanska beror på det stora latinamerikanska samhället i det nordamerikanska landet, som ökar alltmer eftersom ”under de senaste fem decennierna har den spansktalande befolkningen mångdubblats nästan sju gånger och dess relativa vikt har fyrdubblats.”

Jobbmöjligheter kräver inte att egenföretagaren reser till arbetsplatsen. Men ”det är viktigt att tänka på att i vissa fall, Egenföretagare som vill söka dessa jobb måste hantera tidsskillnaden” påpekar de från det amerikanska konsulatet.

De experter som konsulterats av denna tidning avslöjade att lönerna för dessa aktiviteter De kan vara ”upp till cirka 65 000 dollar per år, vilket i euro är 60 000 och det uppgår till cirka 5 000 euro per månad”, även om det, som i all egenföretagare, är egenföretagaren som sätter sin egen taxa.

Spanska egenföretagare kommer att ha ännu lättare att arbeta på distans i framtiden

Enligt uppskattningar från United States Census Bureau, Landets spansktalande befolkning förväntas överstiga 111 miljoner år 2060. ”Detta betyder att cirka 27,5% av befolkningen, nästan en av tre amerikaner, kommer att vara av latinamerikanskt ursprung.”

Census Bureau uppskattar också att under de kommande åren, tillsammans med tillväxten av det latinamerikanska samhället, ”nära kopplat till tillströmningen av invandrare från Mexiko, Centralamerika och Karibien”, kommer ny teknik att fortsätta att utvecklas, ”så Det blir ännu lättare för spanjorer att söka den här typen av jobb”.

Var betalar en egenföretagare digital nomad skatt?

Det är väldigt viktigt för den digitala nomadfrilansaren definiera var du har din skatterättsliga hemvist, för det är där du måste betala din skatt, även om du arbetar från någon annan del av världen under en säsong. När det gäller Spanien måste inkomsten som erhålls av egenföretagare som arbetar för en kund i USA också beskattas hos statskassan.

För egenföretagare Är det lönsamt att arbeta utomlands medan du bor i Spanienbibehålla skyldigheten att betala respektive skatt, så länge som något av dessa kriterier är uppfyllt:

  • Den där stanna mer än 183 dagar, under kalenderåret, på spanskt territorium.
  • Den där huvudkärnan ligger i Spanien eller grunden för dess verksamhet eller ekonomiska intressen, direkt eller indirekt
  • vara gift med någon som bor i Spanien.
  • Ha barn som bor vanligtvis i Spanien.