Vad den här QA-specialisten gillar med arbetslivet på en biotekniker

QA-specialist Dr Kasia Pluta diskuterar sin erfarenhet av att arbeta på Amgen, från de positiva första intrycken i den första anställningsintervjun till hur hennes arbetsliv gynnar hennes familj.

Dr Kasia Pluta har arbetat på bioteknikföretaget Amgen i mer än sju år. Efter att ha flyttat från Sydafrika till Irland och avslutat sin doktorsexamen, som var fokuserad på upptäckten av protein- och genbiomarkörer för fertilitet, ställdes hon inför två jobberbjudanden – varav ett var baserat på Amgen.

Till slut valde hon en karriär på Amgen, vilket hon säger berodde på intervjuupplevelsen.

”Mina intervjuare var väldigt vänliga och jag kunde verkligen känna att de kände sig passionerade över att arbeta på Amgen”, förklarar hon. ”Jag trodde att det här var ett företag jag ville jobba för och en professionell miljö där jag skulle trivas.”

Efter att ha innehaft olika roller inom kvalitetssäkring och kvalitetskontroll genom åren arbetar Pluta nu som specialist inom kvalitetssäkring av datorsystem. Här berättar hon om sin nuvarande roll och vad hon gillar mest med Amgen.

Hur ser ditt arbetsliv ut i din nuvarande roll?

Jag började arbeta i kvalitetskontrolllaboratorier och är nu en del av ett globalt team som har ansvar för kvalitetskontroll av datoriserade system. Under många år hade jag väldigt lite tid med min son eftersom jag jonglerade med behovet av att vara i labbet med att pendla och studera för att stödja min karriärutveckling. Amgen ger mig flexibiliteten att arbeta på distans. Detta har gjort en värld av skillnad eftersom det betyder att jag kan njuta av en riktigt givande karriär samtidigt som jag spenderar mycket mer kvalitetstid med min son.

Att delta i barnevenemang som Amgen anordnar ger min son en chans att känna sig knuten till företaget. Han älskar att delta i Amgen Dún Laoghaires årliga konsttävling. Han var den totala vinnaren och vann priser två gånger, vilket han var mycket glad över – och det fick mig att känna mig stolt! Min son spelar också för Cuala GAA, som Amgen sponsrar. Jag är också medlem i klubben, och detta stöd till Cuala visar verkligen hur Amgen är engagerad i de samhällen där personalen bor och arbetar och där våra barn leker.

Vilka processer går du igenom för att säkerställa kvalitet i ditt arbete?

Jag är engagerad i kontinuerligt lärande för att stödja min karriärutveckling. Införandet av ny teknik innebär att biotekniken utvecklas i snabb takt och det är viktigt att vi alla håller oss uppdaterade med denna utveckling. Tack och lov ger Amgen oss tillgång till ett brett utbud av externa utbildningar. Det säkerställer att vi är informerade och att vi kan fortsätta att leverera arbete som håller högsta standard. Jag träffar också regelbundet mitt team för att dela erfarenheter och utbyta tips – och detta informella kunskapsutbyte är lika viktigt som formell utbildning.

Vilken är en av dina mest minnesvärda upplevelser av att arbeta inom bioteknik?

Jag har turen att ha haft så många minnesvärda professionella och personliga upplevelser på Amgen. I nära samarbete med mitt team har jag levererat några mycket utmanande projekt. Det här kunde ha varit ganska stressiga situationer, men verkligheten är att de var fantastiska lärandeupplevelser som förde oss alla närmare. På ett personligt plan tycker jag verkligen om de sociala evenemang som Amgen organiserar, särskilt de där vi träffas för att dela en dag med familjekul.

Vad är en av de saker du är mest stolt över från din nuvarande karriär?

Det finns några saker jag är särskilt stolt över. Jag värdesätter verkligen Amgens inkluderande arbetsplats och de fantastiska karriärmöjligheter som den erbjuder. Jag är också inspirerad att arbeta med banbrytande teknik som stödjer snabb vetenskaplig utveckling. Men viktigast av allt är jag stolt över det faktum att vi tillverkar produkter som gynnar människor och samhällen över hela världen.

Vad skulle du säga till någon som funderar på en roll på Amgen?

Amgen erbjuder en miljö med högt tempo för anställda som vill växa och utvecklas. Ledningen är mycket hjälpsam, vägleder personal och underlättar regelbundna en-till-en-möten. Detta tillvägagångssätt säkerställer att människor känner att deras talang tas tillvara och att de blir uppfyllda. Av min erfarenhet har Amgen verkligen hjälpt mig att utvecklas. Jag har fått möjligheten att arbeta över olika avdelningar och att utveckla nya färdigheter – och Amgen har också stöttat mig att studera på deltid.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.