Vilka är de viktigaste mjuka färdigheterna för en Web3-karriär?

Web3 är ganska tekniskt, men det betyder inte att du inte behöver mjuka färdigheter som kommunikation, en förmåga att bygga gemenskap och kreativitet.

Om du älskar teknik för dess egen skull och du har ett frågande sinne bör du tänka på en Web3-karriär. Det är ett av de mest omtalade områdena inom teknik för tillfället, vilket skapar en hel del väsen bland de trendiga teknikföretagartyperna.

Därmed inte sagt att Web3 är en blixt i pannan heller. Det är en disciplin som utvecklas, så naturligtvis är det spännande för investerare – och de bullriga gillar att predika högt om dess fördelar. Om du inte har något emot hypemaskinen eller om du hellre vill ignorera den och fokusera på din egen relation med Web3, är upp till dig. Men om du vill titta på att arbeta i scenen måste du se till att du har rätt kompetens.

2022 tog vi en titt på några av de hårda, eller tekniska, färdigheter som krävs för Web3-arbetare. 10 att arbeta med är: utveckling, JavaScript, marknadsföring, blockchain, ekonomi, försäljning, analys, drift, front-end utveckling och säkerhet.

Om du vill ha en ännu mer uppdaterad version har Medium-bloggaren The Web3 Therapist publicerat en lista över de mest efterfrågade Web3-färdigheterna för 2024.

De har inte förändrats jättemycket sedan 2022, men anmärkningsvärda tillägg i The Web3 Therapists nyare lista inkluderade tekniskt skrivande, grafisk design, UX- och UI-design, produktledning, projektledning och smart entreprenad.

Mjuka färdigheter som sociala medier och samhällsutveckling är viktiga för att tillväxten av Web3 också ska fortsätta. Låt oss ta en titt på varför de är viktiga och även vilka färdigheter du behöver ha.

Kommunikation

Tekniskt skrivande, förklara komplicerade tekniska termer, skära igenom försäljningsjargong. Dessa är alla praktiska exempel på vilken typ av kommunikationsförmåga du behöver för en karriär inom Web3.

Alla vet inte vad Web3 är eller vad dess potential är. Ge dem ett svammelt försäljningsargument så kanske de skratta åt dig eller stirra stirrande på dig. Du måste kunna förklara för folk vad det är och vad de kan göra med det.

Samhällsbyggande

Gemenskapsbyggande är sin egen mycket separata sak från kommunikation – även om du verkligen behöver kommunikation för att vara en effektiv samhällsbyggare.

Att bygga gemenskap är viktigt för en nisch, men växande rörelse som Web3. Man måste ha passionen och kopplingarna för att kunna sprida ordet. Om du har en produkt som du vill visa världen måste du veta vems ögon du ska locka till den så att du kan växa en kundbas och skapa investerarintresse.

Även om du inte har en produkt, hjälper det att vara en bra community-byggare. Du kanske blir anställd av Web3-företag som behöver rätt personer att veta om deras produkt. Hårda färdigheter som digital marknadsföring är en tillgång i community-building, så om du har dessa men inte utvecklingsfärdigheter kan du fortfarande vara en mycket uppskattad anställd för ett Web3-företag som vill växa sin kundbas.

För ett bra exempel på hur kunskap om gemenskap kan hjälpa dig i en Web3-karriär, kolla in vår intervju med Dasha Kova och Jamie Schuppert. Duon berättade för oss hur de kunde göra övergången från marknadsföring, kommunikationer och tekniknära industrier till att arbeta heltid för Web3 start-up Niche.

Visionärt tänkande

Den sista är viktig för alla djupa tekniker som arbetar med digital transformation. Man kan säga att visionärt tänkande är som emotionell intelligens genom att det innehåller saker som aktivt lyssnande och att kunna ta upp idéer som människor har och köra med dem.

Men det innebär också att ha en naturlig nyfikenhet och en hunger efter kunskap. Du följer inte bara trender som en visionär, du sätter dem. Alla har inte den egenskapen, men många av de bästa entreprenörerna och teknologerna har det. Juryn är ute om huruvida ett visionärt tankesätt kan förvärvas, men alla futurister måste börja någonstans så att följa trender kanske inte är det värsta stället att börja. Se bara till att hålla reda på dina egna unika idéer också.