Vodafone Irland skapar 120 jobb som en del av investeringen på 35 miljoner euro

Vodafone Ireland planerar att anställa 70 personer i slutet av 2024, med roller i dess digitala verksamhet, digital försäljning, kundframgång, produktledning och nätverksteam.

Vodafone Ireland planerar att utöka sin personalstyrka med 120 under de kommande fyra åren, som en del av en investering på 35 miljoner euro i verksamheten.

Företaget planerar att skapa de nya jobben under de kommande fyra åren, men 70 av dessa tjänster förväntas vara tillsatta i slutet av 2024. De nya rollerna kommer att finnas inom digital verksamhet, digital försäljning, kundframgång, produkthantering och nätverk och lösningsteam.

Några av de irländskbaserade rollerna som Vodafone för närvarande har på sin karriärsida inkluderar nätverkssupportchef, senior nätverksingenjör, nationell kontoansvarig, innehållsdesigner och digital marknadsplatsansvarig. Företaget sa också att det för närvarande fyller 40 examensroller.

Vodafone Ireland sa att de nya rollerna kommer att användas för att utöka några av dess affärssektorer, i ett försök att öka dess kapacitet och erbjuda nya tjänster som cybersäkerhet, nätverk, hanterade tjänster, SaaS och IoT.

Den nya investeringen kommer efter att Vodafone Ireland sa att de skulle investera 500 miljoner euro under en femårsperiod för att förbättra sina nationella tjänster som tillförlitlighet för samtal och text, tillsammans med dess 4G, 5G och bredare högupplöst rösttäckning.

Denna femåriga investering tillkännagavs förra året och kommer också att fasa ut Vodafones 3G-tjänster till dess ”starkare och mer hållbara” 4G- och 5G-nät.

Sinéad Bryan, VD för Vodafone Business Ireland, sa att den senaste investeringen på 35 miljoner euro är en ”stegförändring” som kommer att hjälpa företaget att möta sina kunders ökande krav på nya tjänster. Bryan sa att företaget har åtagit sig att ”underlätta tillväxten av företag, regional utveckling och digital transformation”.

Samtidigt är den globala Vodafone-verksamheten inne i en period av bantning. Förra året avslöjade Vodafone planer på att minska 11 000 jobb globalt under tre år, eftersom företaget rapporterade en nedgång i prestanda.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.