50 % av spanjorerna betalar nu endast med sin mobiltelefon i butik, jämfört med 30 % som gjorde det 2022

I vårt land gör 50,4 % av spanjorerna redan sina betalningar i butiker, restauranger eller barer, via mobiltelefon, 70 % fler än de som gjorde det 2022 (29,7 %), enligt han Individuell barometer 2023 av Mastercard-företaget, tillverkat av Inmark. Alltså Betalning med mobila enheter har gått från att representera en revolution till att bli verklighet, som återspeglar konvergensen mellan teknik och kommersiell och finansiell verksamhet i allmänhet. Vilket utan tvekan förändrar användarupplevelsen i en allt mer digital värld.

Även om i allmänna termer hälften av spanjorerna har använt sin telefon för att betala 2023, när de noggrant analyserar siffrorna tydliga skillnader observeras mellan generationerna. 76,4 % av de tillfrågade, ansåg Generation Z (det vill säga de under 29 år), betalade med sin mobiltelefon 2023. Medan endast 34,4 % av bay boomers (personer mellan 55 och 74 år) använde mobiltelefoner för sina betalningar.

Av autonoma samhällen Madridbor (53,8 %) och katalaner (52,6 %) är de som betalar mest med sina enheter telefoner. Och när man analyserar vilken typ av kort som respondenterna använder för att betala med sin mobiltelefon, observeras det preferenser riktas till betalkortet, är den som har just den största penetrationen på marknaden. Inte förgäves, 81,8% av spanjorerna har det och 48,9% anger att det är vad de använder när de länkar det och betalar med sin enhet. När det gäller kreditkortsinnehavare (52,1 %) reduceras mobilbetalning till 32,8 %; en siffra som sjunker till 26,3 % när man pratar om kontantkort.

Onlinehandel slog även rekord förra året, enligt Mastercard

Inköpen uppkopplad De har även slagit rekord i Spanien 2023. 73,9 % av deltagarna i studien uppgav att de hade gjort vissa köp av produkter eller tjänster online år 2023, överskrider 2022 års värde med 3 % (71,6 %). Efter ålder gjorde 89,2 % av spanjorerna mellan 18 och 34 år inköp uppkopplad förra året, medan 54,8 % av de tillfrågade i åldern 55 år eller äldre gjorde det, 7 % fler än 2022 (51,3 %).

Mastercard påpekar i sin rapport att ansvarsfull konsumtion och beslutsfattande baserat på företags miljöengagemang svarar mot konsumenternas medvetenhet om att bry sig om planeten. I siffror, 61,7 % av spanjorerna är oroade över värderingarna hållbarhet och socialt ansvar vid kontraktering av bankprodukter och tjänster. Ett köpargument som gör betydande framsteg bland ungdomar mellan 18 och 34 år gamla, som säger att 26,2 % skulle betala mer för sina banktjänster och produkter om sociala och hållbara åtaganden uppfylldes.

”I det nuvarande digitala sammanhanget är synergin mellan teknik och innovation avgörande för att omdefiniera betalningsupplevelsen”, säger Paloma Real, generaldirektör för Mastercard Spain. ”Och vi arbetar för att ligga i den tekniska framkanten, eftersom implementeringen av innovativa lösningar inte bara ökar effektiviteten i transaktioner, utan också öppnar dörren till nya former av finansiell inkludering, vilket säkerställer att varje transaktion är säker, snabb och tillgänglig. för alla, ” avslutade han.