75 % av konsumenterna känner sig "bombarderade" av den digitala reklam som företag gör

75 % av de spanska konsumenterna känner mig överväldigad av det enorma antalet online shoppingalternativ som finns på marknaden. Det visades i en nyligen utarbetad rapport från Accenture, där över 19 000 konsumenter från tolv länder undersöktes.

Dessutom uppgav samma antal spanska konsumenter att de kände sig ”bombarderade” av den digitala reklam som företag gör, och att detta betyder att Mer än 78 % överger köpprocessen innan de gör betalningar. Det är en andel något högre än den som registrerades i studien för resten av världen och Europa.

Å andra sidan betonade Accenture det sju av tio spanska konsumenter upplever inte förbättringar i sina köpprocessermedan 43 % av dem uppgav att de lägger mer tid och kraft på att fatta ett köpbeslut än tidigare på grund av det ökade utbudet.

Källa: Accenture

Artificiell intelligens kommer att förändra digital marknadsföring under de kommande tre åren, enligt Accenture

Inför detta problem bedömde Accenture att konsumenternas egenmakt genom generativ artificiell intelligens och ny teknik Det kommer att förändra hur människor tänker på varumärken. Tack vare innovation kan företag återuppfinna beslutsprocessen och deras relation till konsumenterna. ”Tidiga användare av generativ AI och utnyttjar dess värde i alla delar av verksamheten kommer att ha en viktig konkurrensfördel,” sa de.

I denna mening sa Jose Manuel del Pino, chef för området för konsumentvaror på Accenture i Spanien och Portugal, att ”vi hoppas att, Under de kommande tre åren kommer införandet av generativ AI att vara den viktigaste förändringen vi har sett på decennier om vad och hur konsumenterna väljer att köpa. Detta beror på att ”shoppare säger att de kommer att använda konversationsgenerativa AI-lösningar för att hjälpa dem efterforska och köpa produkter och upplevelser”, tillade han.

Så här använder varumärken artificiell intelligens för att locka kunder online

Med tanke på dessa prognoser inkluderade Accenture-rapporten några exempel på hur vissa varumärken redan använder artificiell intelligens för att locka konsumenter och vägleda dem genom deras köpprocesser. De är följande:

  • Marks & Spencer: Det här företaget har använt AI för att ge rekommendationer baserat på stil, storlek och budget, vilket hjälper konsumenter att gå från att söka till att köpa med mindre ansträngning.
  • Bricorama: Den här franska kedjan har skapat en generativ rådgivare, ”pAInt”, driven av AI, som guidar konsumenter i valet av färg för sina gör-det-själv-projekt. ”Onlinerådgivaren frågar konsumenten om deras projekt, visar bilder baserade på stiltrender och rekommenderar färger.”
  • Den verkliga: Det multinationella företaget har också en AI-driven rådgivare som analyserar konsumenternas hud för att rekommendera vad de behöver, med hjälp av upptäckt som ett engagemangsverktyg. En Gartner-studie fann att både B2B- och B2C-konsumenter var 1,73 gånger mer benägna att köpa mer om de ”insåg något nytt om sina behov eller sina egna mål”, förklarade de.