8 bra alternativ till ChatGPT för arbetare

ChatGPT är bra, men det finns många andra liknande verktyg som arbetare kan använda som kanske inte är lika kända som OpenAIs best. Här är bara några.

Är det bara vi, eller är ChatGPT lite överhypad? Det är i grunden en sökmotor med ett par extra förmåner som botsvar på naturligt språk och AI-genererat innehåll. Men det är fortfarande bara ett verktyg, i slutet av dagen.

Inget behov av den oändliga hypen. Det har funnits ett tag och vi har haft chansen att se dess fördelar och nackdelar. Teknikgemenskapen tenderar att bli överexalterad över den senaste revolutionerande nya AI-utvecklingen – igår var det ChatGPT, nu är det Sora, vem vet vad morgondagen kommer att ge?

Men bara för att vissa människor dricker Kool-Aid betyder det inte att du måste göra det också. Visst, det är bra att ta tag i ChatGPT och utnyttja det för ditt arbete, men glöm inte att det finns andra liknande verktyg där ute också. En av dem kanske passar dig mer. Vi har tagit en titt på några av dem.

Tvillingarna

Om du är en Google-användare kan du prova Gemini, Googles svar på ChatGPT. Som du kan förvänta dig integreras den mycket bra med andra Google-produkter. Om du inte är en Google-användare kanske detta inte är något för dig.

Jasper Chat

Nackdelen med Jasper Chat är att det inte är gratis, tyvärr. Chattverktyget är en del av den bredare Jasper AI-produktiviteten och skrivverktygssviten.

Jasper Chat är en chatbot specifikt, så den här fungerar ganska bra, som du kan förvänta dig av något du måste betala för. Det är inte felfritt och kräver ordentlig faktakontroll av de saker det genererar, men du kan träna det att känna igen dina skrivpreferenser och behålla information om ditt varumärke till exempel.

Claude

Byggd av Anthropic, Claude kommer för OpenAI:s krona. Dess senaste erbjudande, Claude 3-sviten, lanserades förra månaden. Det är bra för att skapa skrivet innehåll som låter relativt naturligt.

Innehållsskapare och kreativa som hanterar profiler på sociala medier kommer förmodligen att få stor användning av det. Den ger skriv- och tonförslag för att ta bort slitet med att komma på snälla sociala utdrag.

Perplexity AI

Du kan få Perplexity AI gratis, eller så kan du betala för en premiumversion. Det kan vara ett passande namn eftersom det kräver att användaren är lite mer AU fait med AI-principer än några av de mer nybörjarvänliga verktygen på den här listan.

Det har API för integration och det kan erbjuda sofistikerade råd, vilket gör det till en bra budgetsatsning för företag och till och med forskare.

GitHub Copilot

Om du är student, lärare eller underhållare av ett projekt med öppen källkod kan du använda GitHubs Copilot gratis. Om inte, måste du betala. Ändå, om du vill använda det kan du göra en gratis provperiod, och det är ganska enkelt att komma igång om du redan använder GitHub.

Det kan vara ett användbart förslagshjälpmedel för programmeringsuppgifter och det kan upptäcka fel. Men det är inte alltid rätt och vissa kan tycka att det är en distraktion.

Bing AI

Detta är Microsofts svar på ChatGPT och Bard och allt annat. Eftersom Microsoft har mycket nära kopplingar till OpenAI – de samarbetar kring forskning och Microsoft finansierar den lukrativa uppkomlingens teknik – bygger Bing på samma system som ChatGPT. Till skillnad från vissa chatbots för sökmotorer visar den sina källor. Du får ut det mesta av Bing om du är en Microsoft Edge-användare, men du kan också ladda ner appen gratis.

Poe

Om du har tid att leka med AI kan Poe vara en bra plattform att komma igång med. Den har de flesta av de olika AI-verktygen, inklusive många på den här listan, så du kan experimentera med vilken typ av verktyg du tror att du skulle få ut mest av.

Amazon CodeWhisperer

Inte nöjd med att låta de andra tekniska jättarna ta över AI-utrymmet, Amazon vadade också in med sitt verktyg för utvecklare. CodeWhisperer tillhandahåller kodningsförslag i realtid och den kan till viss del komma ihåg en användares preferenser. Den behöver dock tillgång till användarens kodbas för att kunna erbjuda personliga förslag.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.