Amerikansk fintech skapar 54 jobb på nytt Limerick FoU-center

Limerick City har valts ut av North American Bancard som den idealiska platsen för ett nytt FoU Center of Excellence.

Det amerikanska fintechföretaget North American Bancard (NAB) har idag (10 juni) meddelat skapandet av 54 jobb i staden Limerick vid ett nytt R&D Center of Excellence.

Det nya centret kommer att ansvara för att utveckla företagets portfölj av riskhanteringsprodukter och tjänster, med fokus på att ta itu med den globala frågan om betalningsbedrägerier.

NAB med huvudkontor i Michigan vill anställa en mängd skickliga yrkesmän, såsom produktchefer, arkitekter, scrum-mästare, UX-designers, front-end-utvecklare, back-end-utvecklare, DevOps-ingenjörer och datavetare, för att vara baserade på Limerick-anläggningen .

Framtida planer inkluderar etableringen av en företagsriskhanteringstjänst för fintech-leverantörer och finansinstitutioner som använder molnbaserad arkitektur, händelsebearbetning i realtid, datasjöar, AI och ett intuitivt ärendehanteringssystem.

Minister för näringsliv, handel och sysselsättning Peter Burke, TD, beskrev tillkännagivandet som ”stora nyheter” för regionen mellanvästern. ”Limerick har den optimala nivån av kompetens och talang för att NAB ska trivas här och de nya rollerna kommer att ge utmärkta anställningsmöjligheter för våra utexaminerade inom ett antal discipliner,” sa han.

”Det är fantastiskt att börja vår resa med att etablera en närvaro i Irland, och specifikt i Limerick-regionen”, säger Dr Christopher Mascaro, NAB:s riskchef. ”Som företag strävar NAB efter att tillhandahålla toppmoderna betalningslösningar som möter behoven hos alla våra partners och handlare, inom ett brett spektrum av branscher. Att säkerställa att våra partners är skyddade i ett ständigt föränderligt landskap av bedrägerier är ett avgörande steg på resan.”

Mary Buckley, verkställande direktör för IDA Ireland, som stödde företagets move, beskrev det som ”ett betydelsefullt och ambitiöst tillägg till det blomstrande teknikledda klustret av företag i mellanvästern”.

”Det här steget understryker regionens exceptionella talang och tekniska kapacitet, och lyfter ytterligare dess profil som ett nav för betalningsinvesteringar och avancerade FoU-initiativ.”

För mer information om öppna roller, se företagets IrishJobs-sida.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu Spotify Äpple eller var du än får dina poddar.