BioMarin toppar LinkedIn-listan över bästa arbetsställen i Irland

AstraZeneca, den brittisk-svenska läkemedelsjätten, och ServiceNow, den USA-baserade mjukvaruleverantören, tog tvåa respektive tredje plats då läkemedel och bioteknik dominerade listan.

BioMarin Pharmaceutical har utsetts till det bästa företaget att arbeta för i Irland av LinkedIn i sin senaste årliga ranking av arbetsgivare.

BioMarin, med huvudkontor i San Rafael, Kalifornien, är en global bioteknikjätte som grundades 1997 och som specialiserat sig på enzymersättningsterapier. Efter att ha rankats åtta på LinkedIn-listan förra året har företaget nu tagit topplatsen efter att ha bedömts erbjuda den ”bästa kombinationen” av karriärtillväxt, kompetensutvecklingsmöjligheter och jobbstabilitet.

För ett år sedan denna månad öppnade BioMarin officiellt utbyggnaden av sin Shanbally-tillverkningsanläggning i Co Cork, där den har haft en närvaro i mer än ett decennium. Expansionen på 38 miljoner euro gjorde det möjligt för företaget – som sysselsätter mer än 500 personer i Irland – att öka sin tillverkningskapacitet avsevärt.

AstraZeneca, den brittisk-svenska läkemedelsjätten, och ServiceNow, den globala mjukvaruleverantören med huvudkontor i USA, tog tvåa respektive tredje plats. Båda företagen har investerat stort i Irland den senaste tiden.

AstraZeneca utsåg Alex Wilkes till landets president för Irland i oktober förra året. År 2022 tillkännagav de planer på att investera 65 miljoner euro för att utöka sin irländska tillverkning och FoU-verksamhet. Detta följde på ett tillkännagivande 2021 att det multinationella biofarmakaföretaget gjorde en stor investering i en ny tillverkningsanläggning i Dublin.

Samtidigt tillkännagav ServiceNow skapandet av 400 nya jobb på sitt kontor i Dublin i juni förra året. Jobben – som ska tillsättas under en treårsperiod – inkluderar roller inom dess digitala försäljnings-, ingenjörs-, forsknings- och utvecklingsteam.

Sammantaget dominerade läkemedels- och medicinteknikföretag årets lista med 13 av 25 från dessa sektorer, upp från nio förra året. Bioteknikforskningsföretaget Gilead Sciences tog förstaplatsen förra året men kom på tionde plats i årets lista som avslöjades idag (16 april).

Polly Dennison, nyhetsredaktör på LinkedIn, sa att listan över toppföretag innehåller de bästa arbetsplatserna för att växa sin karriär i Irland.

”De 25 företagen på listan hjälper till att forma framtiden för arbetet i Irland, och odlar arbetsplatser där personalen kan frodas, tack vare investeringar i professionell utveckling, innovativa arbetsmetoder och en miljö där mångfald och inkludering hyllas. De sätter ribban högt och skördar frukten när det gäller att kunna attrahera och behålla de bästa talangerna, säger hon.

“BioMarins prestation att säkra den högsta plats … återspeglar den investering som företaget gör i sina medarbetare. Biofarmaka-sektorn har vuxit i popularitet under de senaste åren bland potentiella anställda, och känslan av syfte med att hjälpa till att behandla människor har visat sig vara en mycket motiverande faktor.”

Här är årets fullständiga lista över LinkedIns topp 25 företag att arbeta för och utveckla din karriär i Irland.

 1. BioMarin Pharmaceutical
 2. AstraZeneca
 3. ServiceNu
 4. Bristol Myers Squibb
 5. amerikanska banken
 6. Intel Corporation
 7. Pfizer
 8. Boston Scientific
 9. EY
 10. Gilead Sciences
 11. Merck Group
 12. Regeneron
 13. Eli Lilly
 14. Mastercard
 15. Medtronic
 16. Aon
 17. JP Morgan Chase & Co
 18. PepsiCo
 19. IKON
 20. Alfabet
 21. UnitedHealth Group
 22. Deloitte
 23. Äpple
 24. Sanofi
 25. Coca Cola

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.